Менда Стоянова: Ако аз изтегля предложението си, Гражданска отговорност ще

...
Менда Стоянова: Ако аз изтегля предложението си, Гражданска отговорност ще
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Ако аз изтегля предложението си, Гражданска отговорност ще се увеличи

Менда Стоянова: Ако аз изтегля предлагането си, Гражданска отговорност ще се усили
Ако аз изтегля предлагането си, цената на Гражданска отговорност ще се усили. Трябва да се търси решение в границите на това предложение. В никакъв случай институциите не би трябвало да имат разнопосочно виждане в тази посока.

Това сподели пред Нова телевизия Менда Стоянова, ръководител на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Според нея наложително би трябвало да има таван на компенсациите на кръга лица, които до момента не са били включени в обсега й.

Тя удостовери, че късно нощес се състояло следващо съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на което е била прегледана повода за митингите и настояванията на протестиращите. Решено било Стоянова да изиска през днешния ден среща с президента Румен Радев по отношение на другите отзиви за налозите и Гражданската отговорност.

„ За предходната година застрахователите са платили над 280 млн. лева за болки и премеждия. Досега кръгът на лицата, които получаваха компенсации, беше редуциран до майки, родители и деца на починали. С решение на Върховен касационен съд този кръг се уголемява до всички вероятни родственици, в това число и нероднини, които потвърдят избрана прочувствена връзка. При всички случаи застраховката при разнообразни сюжети може да стане двойно и тройно по-голяма “, сподели Стоянова.

По нейните думи предлагането й брани всички тези хора, които са на улицата, от повишение на застраховката „ Гражданска отговорност ”.

„ В предлагането са направени няколко неща. Първо - да се създаде методика, посредством която с знаци да се правят оценка имуществените и неимуществените вреди при ПТП. И второ - да се постави предел на тези компенсации за болки и премеждия на разширения кръг лица ”, разясни Стоянова.

По думите й не става въпрос за лобиране на една или друга застрахователна компания./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР