Мен ме вдъхновява животът да рисувам. Не определена тема. Рисувам

...
Мен ме вдъхновява животът да рисувам. Не определена тема. Рисувам
Коментари Харесай

Стоил Мирчев: Чрез картината искам хората да се свържат с мен и да ме усетят

Мен ме въодушевява животът да рисувам. Не избрана тематика. Рисувам това, което ми е направило усещане в живота. Аз виждам да го отразя, да го запечатам на платното и да си остане. Но това е мое прекарване, моя страст. Чрез картината желая хората да се свържат с мен. Ако може да ме усетят, би било прелестно.


Това съобщи в изявление за БГНЕС художникът Стоил Мирчев, който довечера показа изложбата „ Артефакти " в Арт изложба „ Вежди ".


Мирчев показа, че това са картини, които не е показвал до момента на никого. „ Те са били картини, рисувани за мен. Аз съм си ги отделял и в този момент взех решение да ги показва. Надявам се да харесат на хората ", сподели той и посочи, че авансово е отишъл в Арт изложба „ Вежди ", с цел да види размера на помещението и е подбрал картини в рамките 50х70.


Художникът описа, че работи върху тематиката „ Артефакти ", защото се интересува от история. „ Искам някои детайли да ги вкарам в картината, да ги показва по различен метод, с други, модерни средства ", изясни той и разкри, че употребява маслени бои, само че и бои, които самичък си прави.

Изложбата включва общо 20 картини. „ Аз се преценявам с пространството в галерията. Галерията е прелестна, само че въпреки всичко не мога да сложа доста огромни неща, тъй като би трябвало да сложа четири, пет работи тук, по тази причина съм подбрал по-малки като формат ", сподели още Мирчев.


Художникът се пробва посредством картините си да съобщи на хората „ едно връщане обратно във времето ". „ Защото за мен античността е доста същинска. Нашето време е малко измислено, малко изкуствено, аз не го признавам. Даже бих споделил, не го одобрявам, по тази причина връщам нещата обратно, с цел да мога да покажа на хората, че преди време хората са творили същински ", изясни още той.

Стоил Мирчев и Вежди Рашидов са другари от 50 години. Заедно приключват Академията. Самият Рашидов кани приятеля си да направи галерия в галерията му и Мирчев незабавно приема.

„ Стари другари сме. Познаваме се добре. Познаваме си метода на работа, мисленето ", описа Рашидов.

Скулпторът е безапелационен, че „ Артефакти " е една хубава галерия. „ Както постоянно той е доста съвременен, доста специфичен, доста грациозен. Дори в черното постави един акцент, то светне. Много специфичен. Смятам, че се получи една доста хубава галерия ", сподели той и уточни, че Мирчев е надарен, потвърден човек.

Рашидов пожела на Мирчев здраве. „ Да продължим да се виждаме и да вършим изложения ", пожела още той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР