Волейболът в Небраска поставя световен рекорд за посещаемост на спортно събитие за жени с над 92 000, казва училище

...
Мемориалният стадион беше мястото, където трябваше да бъде в сряда
Коментари Харесай

Мемориалният стадион беше мястото, където трябваше да бъде в сряда вечерта, когато женският волейболен отбор на Университета на Небраска беше домакин на противника си в щата Омаха.

Официалното присъствие от 92 003 в Линкълн – на това, което обикновено е футболният стадион на университета – постави световния рекорд за най-голямата обявена тълпа на спортно събитие за жени, според училището.

Предишният рекорд беше поставен през април 2022 г., когато 91 648 футболни фенове в Барселона, Испания, се събраха, за да станат свидетели на полуфинала на Шампионската лига на УЕФА между Барселона и Волфсбург на Камп Ноу.

Трев Албъртс, директорът по лека атлетика на училището, се обърна към публиката в Небраска след мача на открито, който петкратните национални шампиони спечелиха с 25-14, 25-14, 25-13.

„Небраска има най-добрата фен база в света, най-добрите волейболни фенове в света“, каза Албърт, преди да представи главния треньор Джон Кук.

Кук каза на тълпата, че са доказали, че са най-добрите фенове в страната с представянето си.

„И тази сутрин си мислех, че има само три неща, които затвориха университета в Небраска: 1) снежни бури, 2) Ковид, 3) волейбол в Небраска на стадиона. Така че ученици, добре дошли сте. … От един от нашите играчи, тя каза тази вечер, „Невъзможното е възможно.“ Така че много ви благодаря. Няма място като Небраска“, каза Кук, докато тълпата аплодираше.

Предишният американски рекорд за посещаемост на спортно събитие за жени беше 90 185 за финала на Световната купа по футбол между САЩ и Китай през юли 1999 г. в Rose Bowl в Пасадена, Калифорния.

По време на това, което училището нарече „Ден на волейбола“, тълпата, която постави рекорд, даде бурни овации на четвъртия волейболен отбор на Небраска, докато играчите излизаха на игрището.

Huskers (4-0) са разпродали рекордните за NCAA 306 последователни мача от редовния сезон. Въпреки това, мачът от сряда няма да се зачете към поредицата, тъй като не се играе на корта на Bob Devaney Sports Center на отбора.

Преди сряда най-голямата обявена посещаемост на волейболен мач на NCAA беше 18 755, когато Небраска игра срещу Уисконсин на финала на NCA A в Nationwide Arena в Кълъмбъс, Охайо, през декември 2021 г.

Капацитетът на стадиона за футбол е 85 458.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР