Меморандум за сътрудничество между Българската агенция за инвестиции /БАИ/ и

...
Меморандум за сътрудничество между Българската агенция за инвестиции /БАИ/ и
Коментари Харесай

Българската агенция за инвестиции и Република Македония сключиха Меморандум за подкрепа на бизнеса

Меморандум за съдействие сред Българската организация за вложения /БАИ/ и Инвест Македония бе подписан по време на взаимното съвещание на държавните управления на Република България и на Република Македония в гр. Струмица.

Меморандумът ще бъде значим механизъм за стимулиране и поддръжка на бизнеса сред Република България и Република Македония и ще обезпечи основа за насърчаване на тесни търговски връзки и за увеличение на размера на двустранните вложения. Сътрудничество сред БАИ и Инвест Македония ще обезпечи взаимна осведомителна поддръжка при реализирането на разнообразни типове действия в България и Македония, които предизвикват взаимното привличане на вложения, като бизнес конгреси, изложения и панаири. Двете страни ще обменят информация за въпроси, свързани с привличането на вложения, в това число информация за евентуални бизнес сътрудници /фирми от България и Македония/, обществени статистически данни, аналитични прегледи, резултати от пазарни изследвания, както и информация за държавните регулаторни ограничения.

Българската и македонската страна ще работят взаимно за развиването на устойчивата стопанска система и ще си сътрудничат при положение на планове и стратегии, свързани с публично-частно партньорство, което може да бъде от изгода и за двете страни. Ще бъде обменяна и информация по отношение на активността на работодателските организации и синдикатите, както и ще бъдат създавани партньорства за евентуално приложение в взаимни планове като INTERREG Europe и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР