Меморандум за разбирателство и сътрудничество подписаха кметът на Община Варна

...
Меморандум за разбирателство и сътрудничество подписаха кметът на Община Варна
Коментари Харесай

Меморандум за сътрудничество подписаха Община Варна и Върховният комисариат на ООН за бежанците

Меморандум за съгласие и съдействие подписаха кметът на Община Варна Иван Портних и Седа Кузуджу, представител на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България. ВКБООН е профилиран орган на Организацията на обединените народи, основан с Резолюция 319 (IV) на Общото заседание на Организация на обединените нации от 3 декември 1949 година ВКБООН управлява и координира дейностите за протекция и поддръжка на бежанците по света.

На срещата участваха секретарят на общината Нора Момчева, шефът на дирекция „ Здравеопазване “ Анастасия Георгиева, представители на неправителствената организация. Целта на меморандума е да се улесни координацията при взаимни действия за поддръжка и консолидиране на бежанци във Варна и поощряване на общественото доближаване сред общностите. 

Подписването на документа стана факт след редица срещи сред представители на Община Варна и ВКБООН, във връзка приобщаването на украински жители, които живеят на територията на града. Във Варна бе извършен и първият междуведомствен координационен конгрес, отдаден на ограниченията за поддръжка на бежанците от Украйна. Домакин на срещата бе кметът Иван Портних, а в нея се включиха представители на неправителствения бранш, на ВКБООН и УНИЦЕФ. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР