Меморандум за разбирателство и сътрудничество между Прокуратурата на Република България

...
Меморандум за разбирателство и сътрудничество между Прокуратурата на Република България
Коментари Харесай

Гешев в Киев: Путин трябва да бъде арестуван, ако се появи на територията на България

Меморандум за съгласие и съдействие сред Прокуратурата на Република България и Генералната прокуратура на Украйна подписаха в Киев основните прокурори на двете страни Иван Гешев и Андрий Костин, оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Страните се споразумяха за интензивно съдействие при следствие на закононарушения, свързани с съветската експанзия в Украйна , по-специално закононарушения против човечеството, военни закононарушения, закононарушения от експанзия и геноцид.

Главният прокурор даде и изявление, в което съобщи, че България, както и всички страни, които са страни по уредбата на Международния углавен съд, има директно обвързване да задържи Владимир Путин , в случай че той бъде открит на нейната територия, сподели Гешев, написа фактор.бг.

Главният прокурор обясни сложността при следствието на закононарушенията, осъществени в изискванията на въоръжен спор.

Той дефинира предлаганите законови промени като „ изключително законодателство “

„ Работата по тези наказателни производства е затруднена от редица отрицателни фактори, които въздействат върху процеса на откриване и следствие на закононарушенията. Българската страна има своите отговорности, произлизащи както от българския Наказателен кодекс, по този начин и от интернационалните актове, по които е страна ”, сподели той.

България е част от 123-те страни, които са утвърдили Римския статут, учредителния акт на Международния углавен съд, и като такава има своите отговорности да задържа и предава открити на нейна територия лица, за които е издадена заповед от Международния углавен съд.

„ Такова обвързване имаме и за всяко търсено на съображение Европейска заповед за арест лице и за всяко лице, оповестено за интернационално търсене. Естествено е, че ще реагираме неотложно и ще задържим и предадем тези лица по надлежния ред ”, посочи основният прокурор Иван Гешев.

Той е упрекнат, че е виновен за военни закононарушения в Украйна

Той обясни и механизма в България за заледяване на всички стопански запаси и финансови средства, които са благосъстоятелност или се владеят, държат или управляват от някое от физическите и юридически лица, формирания или органи от санкционния лист на Европейски Съюз. „ Българската страна досега не е криминализирала нарушаването на възбраните по регламента ”, сподели Гешев.

Той заяви, че българското държавно обвиняване може да бъде потребно за Киев в доста аспекти, най-много по линия на интернационалното правно съдействие по наказателни каузи.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР