Мексиканският режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту ще бъде отличен със специална

...
Мексиканският режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту ще бъде отличен със специална
Коментари Харесай

Иняриту ще получи извънреден "Оскар" за видеоинсталацията си с виртуална реалност

Мексиканският режисьор Алехандро Гонсалес Иняриту ще бъде отличен със специфична премия " Оскар " за видеоинсталацията си Carne y Arena, съобщи Би Би Си. Шестминутният филм слага фена в обувките на мигрантите, които бягат в Съединени американски щати през пустинята Сонора благодарение на виртуалната действителност.

От американската киноакадемия го нарекоха " визионерско и мощно прекарване. " Последният ексклузивен " Оскар " от този вид бе присъден за анимацията " Играта на играчките " преди повече от 10 година

Инсталацията на режисьора бе показана първо в Кан и сега може да бъде забелязана в Лос Анджелис, Милано и Мексико сити. Зрителите, надянали очилата за виртуална действителност, се озовават посред пустинята, където дружно с други мигранти би трябвало да се спасят от патрулиращите граничари. Тя е основана по разказите на бежанци.

Иняриту показа, че желае посетителите безусловно " да се слагат в обувките им, в кожата и в сърцата им. "

Според президента на академията Джон Бейли режисьорът и операторът Еманюел Любецки " са отворили вратите на нов тип кинематографично усещане ".

" Carne y Arena, или в дословен превод " Плът и пясък ", е надълбоко прочувствено и физически потопяващо странствуване в света на мигрантите, пресичащи пустинята на американския югозапад ", сподели той. И добави, че "...Повече от всеки път креативните пробиви в изгряващият род на виртуалната действителност ни свързва с горещите политически и обществени действителности на американо-мексиканската граница ".

Иняриту има два оскара за постановка - за " Бърдмен " и " Завръщането ", както и " Оскар " за най-хубав филм за Бърдмен. Той и Любецки ще получат премията си на гала на 11 ноември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР