Мексиканският президент публикува странна, но и зловеща снимка в туитър.

...
Мексиканският президент публикува странна, но и зловеща снимка в туитър.
Коментари Харесай

Президентът на Мексико вижда феи и елфи

Мексиканският президент разгласява странна, само че и злокобна фотография в туитър. Според Андрес Мануел Лопес Обрадор, в фрагмента е запечатан митологичен облик. По думите на президента това е алукс - дребни същества, сходни на елфи, които живеят в гори и полета.

Снимката е направена по време на дейностите по плана " Влак на маите ". Първата секция от влака на маите ще стартира да работи през декември 2023 година, превозвайки както локални поданици, по този начин и туристи. 

„ Споделям две фотоси от нашия контрол на работите по Mayan Train: едната, направена от инженер преди три дни, явно е алукс, “ написа Обрадор.

Снимката, направена през нощта, е на неидентифицирано създание на върха на дърво с бели очи и коса, прецизира Glasnews.bg.

Според обичайното поверие на маите алуксите са хитри духове, които се майтапят с хората и крият нещата им.

Някои хора оставят дребни блага, с цел да ги успокоят.

Влакът на маите ще се движи на полуостров Юкатан. Именно на този полуостров и близките региони античната цивилизация на маите е достигнала своя връх от 300 година сл. н. е. до 900 година сл. н. е. и се счита, че потомците към момента живеят в района.

Много от тях са запазили езика на маите, облеклото, обичайните храни, културите, религията и медицинските практики, макар испанското завладяване през 16 век.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР