Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви днес, че ще

...
Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви днес, че ще
Коментари Харесай

Още една държава ще легализира марихуаната за удоволствие

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи през днешния ден, че ще почете правосъдно решение, съгласно което държавното управление и депутатите би трябвало да легализират марихуаната за наслаждение, към този момент. Но остави отворена малка врата за организирането на референдум по въпроса, съобщи Ройтерс.

Вчерашното решение на Върховния съд води Мексико по-близо до основаване на един от най-големите в света законни пазари на канабис и оказва напън над Сената да утвърди закон за заверка, който е в застой от приемането му от долната камара на Конгреса през март.

„ Разбира се, че ще уважим решението на съда и ще създадем оценка. Ще забележим какъв ще бъде резултатът “, съобщи президентът на постоянна конференция в отговор на въпрос за решението на Върховния съд.

Но Лопес Обрадор призна, че има „ две гледни точки “ по въпроса за легализирането на марихуаната.

„ Ако забележим, че това не работи за решаването на сериозния проблем с пристрастяването към опиати, че не стопира насилието, тогава ще действаме “, уточни президентът, който може да изпрати нов закон в Конгреса или да работи за референдум.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР