Мексиканските власти пуснаха на свобода задържания за кратко син на

...
Мексиканските власти пуснаха на свобода задържания за кратко син на
Коментари Харесай

Пуснаха сина на Ел Чапо на свобода

Мексиканските управляващи пуснаха на независимост арестувания за малко наследник на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо - Овидио Гусман. Основният претекст - да се спасят човешки животи и да се възвърне спокойствието в столицата на щата Синалоа.

Улиците на мексиканския град Кулиакан, щата Синало замязяха на фрагменти от екшън филм. Престрелки, писък на сирени, преобърнати и запалени коли - резултата от конфликти сред полицията и наркокартела, носещ името Синалоа. Причината - при рутинна инспекция полицията се натъква на Овидио Гусман - наследник на наркобарона Хоакин Гусман - Ел Чапо.
Алфонсо Дурасо, министър по сигурността: По време на рутинна инспекция полицейски патрул е нападнат в квартал в Кулиакан, Синалоа. Полицията отвръща и нахлува в частен дом, където открива четирима души. Единият от тях е разпознат като Овидо Гузман Лопес. Домът е обграден от няколко въоръжени групи, чиято бройка надвишава тази на органите на реда.
След няколкочасова блокада на дома, както и след размириците по улиците на Кулиакан, управляващите вземат решение да освободят Овидио Гусман, с цел да подсигуряват спокойствието и сигурността на жителите на Кулиакана. Президентът Андрес Обрадор привиква незабавна среща след случая. Ел Чапо е считан за най-могъщия наркотрафикант в международен мащаб, управлявал картела "Синалоа " с години. През юли беше наказан на пожизнен затвор. Предполага се, че в този момент синът му Овидио Гусман управлява част от картела.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР