Мексиканската армия обезоръжи полицията в Акапулко и пое сигурността на

...
Мексиканската армия обезоръжи полицията в Акапулко и пое сигурността на
Коментари Харесай

Армията замени полицията в Акапулко

Мексиканската войска обезоръжи полицията в Акапулко и пое сигурността на града. Причината са хипотетични връзки на силите на реда с незаконния свят. Трима високопоставени полицейски началници са арестувани. Армията ще подсигурява реда в пристанищния град за неопределно време.

Тежко въоръжени бойци и морски пехотинци нападнаха централното полицейско ръководство в Акапулко. Те обезоръжиха 700 чиновници и конфискуваха оръжието им, радиостанциите им, бронежилетките им и друго съоръжение. Войници и морски пехотинци заеха позиции в града и ще патрулират за неопределен срок.

Причината за зрелищната интервенция е хипотетично съдействие на полицията с наркокартелите. Правителството е било осведомено от меродавен източник.

Двама полицейски началници са обвинени, че са свързани с убийства, шефът на пътната полиция също е задържан поради нелегално владеене на оръжие.

Някога желан от богатите и известните курорт, в този момент Акапулко се смята за едно от най-опасните места в света. Статистиката за 2017 година сочи 103 убийства на 100 000 души при население близо 617 000 души.

Щатът Гереро, където се намира Акапулко, постоянно е сцена на конфликти сред враждуващите незаконни групировки. Смята се, че там проведената престъпност е проникнала изключително доста измежду чиновниците на реда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР