Мексиакнският Монтерей за втори път грабна бронз на Световното клубно

...
Мексиакнският Монтерей за втори път грабна бронз на Световното клубно
Коментари Харесай

Монтерей за втори път грабна бронза на Световното клубно първенство

Мексиакнският Монтерей за повторно сграбчи бронз на Световното клубно състезание след триумф след осъществяване на дузпи против саудитския Ал-Хилал. Герой стана вратарят на спечелилите Карденас, избавил два 11-метрови удар и осъществил победната пета дузпа за 4-2.

Мачът за третото място на Световната клубна купа по футбол предложи доста страсти на феновете на " Халифа Интернаейшънъл Стейдиум " в столицата на Катар Доха през второто полувреме. Интригуващият дуел приключи наедно 2:2 в постоянното време и по устав се пристъпи непосредствено към осъществяване на дузпи.
 Адам Лалана: В Ливърпул сме пристрастени към печеленето на титли
Адам Лалана: В Ливърпул сме пристрастени към печеленето на титли

" Ще бъде доста тежък мач против Фламенго "

Карлош Едуардо откри за първенците на Азия след 36 минути игра. Футболистите на Ал-Хилал още веднъж позволиха попадение малко след почивката. Артуро Гонзалес изравни след 56 минути игра и заплете интригата бронзовите медали в влиятелната конкуренция.
 Снимка 458684
Източник:

Пет минути по-късно мексиканците реализира цялостен поврат посредством Максимилиано Меса. Тогава на сцената излезе звездата на саудитците Бафетимби Гомис, влезнал на промяна тъкмо преди втория гол на Монтерей, който след незабравим скок откри топката с глава зад отбраната. Луис Карденас съумя да допре кълбото с лявата си ръка, колкото единствено да понижи скоростта му за 2:2 в 71-а минута.
 Снимка 458685
Източник:

След изравняването качеството на играта падна доста и играчите попаднаха в плен на умората, тъй като през днешния ден беше трети мач за една седмица и за двата отбора. В добавеното врме Гомис можеше да постави точка на разногласието на два пъти. Той удари и една греда, само че шансът не беше на страната на саудитския отбор.

Гомис и другата зведа Джовинко бяха безапелационни при дузпите за Ал-Хилал, само че локалните момчета демонстрираха, е напрежението е наляло олово в краката им. Карденас избави две слаби топки и самичък реши да завърши разногласието. По предписание вратарите рядко бъркат и мексиканецът финтира своя сътрудник и вкара по земя за крайното 4-2.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР