Междувременно Русия достави почти целия си износ на зърно от

...
Междувременно Русия достави почти целия си износ на зърно от
Коментари Харесай

Защо украинското зърно се изпраща на Запад, а не в бедните страни

Междувременно Русия достави съвсем целия си експорт на зърно от миналогодищната годишна продукция в Азия, Африка и Латинска Америка.

В Съединени американски щати, в Европа и в Украйна - блъсканица. Те съществено се опасяват, че Русия може да ограничи износа на зърно от Украйна. Президентът Владимир Путин очерта такива вероятности оня ден и посочи, че възнамерява да разиска този въпрос с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

Причината за възможното преразглеждане на предходните съглашения беше анализът на доставките на украинско зърно. Оказа се, че макар уверенията, че питателните артикули ще отидат в бедните и разрастващите се страни, лъвският къс от потока отиде в Европа.

„ Ние записваме всеки ход, тук няма неточности “, сподели Путин на среща с непрекъснатите членове на съветския Съвет за сигурност в петък. - От 87 кораба със зърно, които са напуснали украинските пристанища, 32 са останали в Турция и считам, че това е безусловно обикновено, тъй като Турция, страната, която провежда целия този развой, сигурно има право на това. Три бяха изпратени в Южна Африка, три в Израел, седем в Египет, 30 в Европейския съюз и единствено два кораба - в най-бедните страни по питателните стратегии на Организация на обединените нации. Това са Йемен и Джибути - това са 60 хиляди тона и единствено 3% от зърното.

В същото време помощта на Русия за бедните и разрастващите се страни наподобява доста по-значителна. По думите на президента, през май-август тази година Русия е доставила на международните пазари 6,6 милиона тона зърно - пшеница, ечемик, царевица.

- От тях 6,3 милиона тона - единствено за страните от Азия, Африка и Латинска Америка, - сподели Путин. - До края на годината Русия ще достави 30 милиона тона зърно. Готови сме да увеличим този размер до 50 милиона тона и повече.

Това е действителното съответствие „ в интерес на бедните “. 6,3 млн. тона наши - против 60 хиляди тона украински. Повече от 95% от целия импорт за тези страни е от Русия - и единствено 3% от Украйна. В същото време, по данни на Организация на обединените нации, 345 милиона души в 82 страни по света са изправени пред изострен дефицит на храна.

„ Русия обичайно доставя зърно в страните от Африка, Югоизточна Азия, Русия и Украйна постоянно доставят зърно в едни и същи райони “, сподели за kp.ru Наталия Шагайда, шеф на Центъра за селскостопанска политика на РАНХиГС. - Ние доставяме доста малко пшеница в Европа, да вземем за пример твърдата пшеница може да отиде в Италия за произвеждане на макаронени произведения /паста/. Самият Европейски Съюз е един от най-големите производители и експортьори на зърно. А и за Украйна до момента страните от Европейски Съюз не бяха измежду главните консуматори.

Не бяха, само че станаха. Може би поради тазгодишната суша. И е допустимо, да вземем за пример, зърното да се доставя в Европа частично като заплащане за въоръжението. Да, чиновник на ФАО на Организация на обединените нации (това ведомство се занимава с битката с глада), който пожела да остане неизвестен, ми сподели, че това е невероятно, защото частните компании вземат участие в износа на зърно в Украйна, а страната борави с договорите за доставка на оръжия. Така да се каже - разнообразни портфейли са.

Не ме убеди. Сигурен съм, че това са в случай че не скачени, то много общуващи си съдове, изключително в сегашните условия. Нищо чудно, че въпросът за износа на украинско зърно беше толкоз гневно обсъждан на междудържавно равнище. Щяха ли толкоз да се стараят, в случай че ставаше дума единствено за облагите на обособени частни компании.

Държавният департамент на Съединени американски щати незабавно реагира на думите на Путин.

„ Една от областите на рецензия, която беше изразена, е, че храната не се изпраща в световния Юг, в най-нуждаещите се страни “, цитира ТАСС коментар на координатора на санкционната политика на Съединени американски щати Джеймс О`Брайън. - Проблемът е следният... Това са световни пазари. Така че без значение къде отива храната, къде отива тази съответна кошница с пшеница, тя усилва световното предложение.И това дава опция на други хора да си купуват друга пшеница.

Звучи ли ви рационално и безапелационно? Все едно да кажеш: „ Ние храним богатите, а не бедните, само че това е добре, общото количество храна се усилва “. Но в чия чиния?

В последна сметка Русия изпраща зърното си непосредствено в бедните страни, а не през европейските зърнени тържища. Съвсем явно е, че в случай че зърното се транспортира до Европа, то ще се окаже в европейските чинии., Или ще бъде препродаден от европейците, несъмнено, за тяхна полза. Естествено, Русия няма да гледа умерено по какъв начин под носа й се вършат такива хитри и рискови покупко-продажби.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР