Междувременно броят на хората, които са убити от най-смъртоносното земетресение

...
Междувременно броят на хората, които са убити от най-смъртоносното земетресение
Коментари Харесай

Щетите от земетресенията в Турция ще струват на застрахователите 2.4 млрд. долара

Междувременно броят на хората, които са убити от най-смъртоносното земетресение в актуалната история на Турция, набъбна до 36 187, оповестяват локалните управляващи.

Общите имуществени загуби от двата мощни труса с магнитуд 7.8 и 7.5 по Рихтер се чака да бъдат близо 20 милиарда $.  Застрахованата сума на вредите на компанията не включваше Сирия, където бедствието усложни филантропична рецесия, породена от 12-годишната война.

 

Бедствието е най-голямото събитие, случвало се в Турция след земетресението в Ерзинджан през далечната 1939г. Според американската банка JPMorgan директните разноски поради унищожаването на физически структури в Турция биха могли да възлязат на 2.5% от брутния вътрешен артикул на страната или сума от към 25 милиарда $.

От своя страна Европейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) предвижда, че евентуалните стопански последствия от земетресението в Турция могат да доведат до загуба на сред 0.5% и 1% от брутния вътрешен артикул на страната през тази година заради нарушени вериги на доставки, загуба на физически капитал и работна мощ, загуба на бизнес ресурси, намалено ползване и по-ниски вложения директно след земетресение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР