Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет ще

...
Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет ще
Коментари Харесай

Правителство ще разгледа проекти за пострадали от бедствия за над половин милиард |

Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет ще организира съвещание в четвъртък на което ще бъдат прегледани и препоръчани за финансиране от държавното управление най-нуждаещите се от ремонт обекти, потърпевши от наводненията през декември м.г. Исканията към комисията, са на стойност близо 90 милиона лв., настрана от тях има изостанали от минали интервали нефинансирани обекти за още 425 милиона лв..

Спешно финансиране от държавното управление предпочитано ще получат обекти, представляващи най-голяма евентуална заплаха и за които е показана надлежна проектно-сметна документи.

Комисията работи извънредно интензивно, без допускане на закъснение на разглеждането на незабавните планове и в тясно съдействие с Министерството на финансите, заявиха от държавното управление.

" Анализите демонстрират, че неприятното поддържане на реките през последните десетилетия е основната причина за повредите. Друг рисков фактор е отдаването на концесия на рандеман на инертни материали от коритата на реките, което се прави в прорез с техническите нормативи и води до смяна на хидравличния режим на реките ", собщиха от държавното управление. 

Най-тежко е ситуацията в девинското село Триград, където през вчерашния ден оповестиха протестна подготвеност и заплашиха, че ще блокират пътя Кричим – Девин. Вече два месеца туристическото село е откъснато от света поради пропадналия път след проливните дъждове на 12 декември. Недоволството е против бавенето на обещания „ незабавен “ ремонт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР