Междусистемната газова връзка Гърция – България ще бъде готова до

...
Междусистемната газова връзка Гърция – България ще бъде готова до
Коментари Харесай

Министър Петкова с извънредни новини за газовата връзка с Гърция

Междусистемната газова връзка Гърция – България ще бъде подготвена до края на 2020 година Това заяви министър Теменужка Петкова по време на днешното съвещание на Комисията по енергетика в Народното събрание, оповестява „ Фокус “.

Министър Петкова изясни, че строителството на интерконектора сред Гърция и България би трябвало да приключи дружно със завършването на Трансадриатически газопровод. По този метод ще може да се извърши договорът сред "Булгаргаз " и азербайджанската компания "СОКАР " за доставка на 1 милиарда куб. метра газ от находището "Шах Дениз 2 ".

"Ние би трябвало да сме подготвени, тъй че до края на 2020 година да можем да поемем този 1 милиарда куб. метра газ, който ще пристигна от Каспийския район, с цел да може планът да проработи ", сподели Теменужка Петкова.

Депутатите от Комисията по енергетиката през днешния ден утвърдиха законопроект за одобрение на гаранционно съглашение сред България и Европейската капиталова банка /ЕИБ/ във връзка със подписан на 10 октомври 2019 година

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР