Междусистемната газова връзка Гърция-България е пример за инвестиция с принос

...
Междусистемната газова връзка Гърция-България е пример за инвестиция с принос
Коментари Харесай

Газовият интерконектор с Гърция отличен като успешен проект за енергийна диверсификация в ЕС

Междусистемната газова връзка Гърция-България е образец за инвестиция с принос за стратегическите цели на Европейски Съюз за самостоятелност на енергийните доставки и диверсификация на източниците. Това се споделя в Доклад за осъществяването на кохезионната политика на Европейски Съюз за 2014 - 2020 година, признат с болшинство от 433 гласа на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург.

„ Газовата връзка с Гърция не е просто един европейски план, а доказателство, че в кохезионната политика печелят всички “, разяснява евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков след представянето отчета в Страсбург и добави, че „ 250 млн. евро зачертаха потребността от съветски газ и осигуриха на европейците задоволително гориво за зимата. Радвам се, че началото на този план бе положено още през 2019 година, преди служебните държавни управления, тъй като другояче едва ли щяхме да забележим неговия благополучен край “.

Докладът на Комисията по районно развиване се смята за основен документ в края на мандата на сегашния състав на Европейския парламент. В него се обобщават резултатите и провокациите в осъществяването на европейската политика за доближаване на районите и се извеждат 85 рекомендации за бъдещето на кохезионната политика. Сред най-значителните от тях се акцентира нуждата в идващия дълготраен бюджет на Европа в направлението за доближаване да бъдат отделени целеви средства за предварителна защита и за справяне с рецесии, подбудени от естествени бедствия, както и експертна и техническа помощ за дребните обитаеми места при 100% европейско финансиране. Призовава се за по-голяма роля на местената власт в процеса на взимане на решения, като се оферират съответни ограничения за замесване на кметовете от най-ранна фаза на планирането, тъй че вложенията да следват потребностите на районите и да бъдат съобразени с техните характерни потребности.

 През последната година Андрей Новаков оглави специфична група за мониторинг на кохезионната политика в Европейската национална партия. В качеството си на координатор на ЕНП в Комисията за районно развиване и ръководител на групата за мониторинг той управлява няколко задачи за посещаване на европейски планове на терен и диалози с представители на местите и националните управляващи в разнообразни точки на Европа. Очаква се Групата за мониторинг да организира задача и в България в края на месец април.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР