Международното състезание по ориентиране Купа Великден събира в Търговище над

...
Международното състезание по ориентиране Купа Великден събира в Търговище над
Коментари Харесай

Купа Великден събира в Търговище над 700 състезатели по ориентиране

Международното съревнование по насочване Купа " Великден " събира в Търговище над 700 състезатели от девет страни. Спортният конгрес ще се организира от 26 до 29 април в разнообразни региони на региона, сподели за Българска телеграфна агенция треньорът от клуба уредник " Вариант 5 " Петранка Ангелова.

Ориентировачи на възраст от 2 до 75 години ще се показват на обичайното съревнование, разпределени в 36 възрастови групи. Домакините са подготвили четири нови спортни региона в село Ловец, край хижа " Младост ", в село Кралево и в поповското село Заветно.

Ангелова заяви, че през първите два дни ще взе участие известният български ориентировач и планински бегач Кирил Николов - Дизела. А за присъединяване в последния ден има записани най-вече участници. За старта от лагер в Скандинавските страни у нас се завръщат състезателите на " Вариант 5 " Иван Сираков и Димитър Желязков.

По думите на уредниците това е значим старт за ориентировачите на възраст 16, 18, 20 и 21 години, защото е контролно за присъединяване в национални тим. Дългата отдалеченост пък /в региона на хижа " Младост " / е значима за елитните състезатели и носи точки за Световната класация.

Организаторите се надяват за хубаво време и запаметяващи се страсти на всички участници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР