Международното Летище София е най-голямото и най-натовареното в България. За

...
Международното Летище София е най-голямото и най-натовареното в България. За
Коментари Харесай

Летище София пита пътниците Доволни ли са от обслужването

Международното " Летище София " е най-голямото и най-натовареното в България. За да резервира и зисили своето състояние, концесионерът „ СОФ Кънект “ стартира стратегия за премерване на удовлетвореността на пасажерите - ASQ (Airport Service Quality), оповестяват от аеропорта.

Програмата е създадена от Международния съвет на летищата (Airport Service Quality) и се употребява от летища по целия свят. Целта на изследването е да се определи  удовлетвореността на пасажерите от престоя на летището и да даде насоки за възстановяване на услугите и дейностите, с цел да отговорят на потребителските упования.

Анкетата включва 34 въпроса, които са свързани със заминаващите пасажери още от идването им на летището до излитането на самолета. По скалата от 1 до 5 пасажерите правят оценка " Летище София " като досегаемост и условия за паркиране, регистрация на пасажери и багажи за полет, инспекциите за сигурност, паспортен надзор, търговски обекти и предлагания подбор от артикули в тях, заведения за хранене, в това число и мнението за активността на държавните служби, които оперират на аерогарата. Някои от въпросите в анкетата дават опция на пътуващите да изразят  мнението си  като коментар.

Участващите в изследването международни летища за момента са 239, от които 93 са в Европа. Според годишния си пътнически трафик (диапазонът 5-15 млн. пасажери за година) ACI EUROPE слага най-голямото българско летище в една група с още 30 европейски летища като Севиля, Краков, Бергамо, Ница, Тулуза, Солун, Белград и други.

„ Присъединяването на " Летище София " към изследването е част от стратегическата ни цел да подобряваме пътническото прекарване. Мнението на пасажерите е основата, върху която да изградим процесите на летището и да го превърнем в мечтана насочна точка за всяко пътешестване “, съобщи Хесус Кабайеро, изпълнителен шеф на " Летище София ".

От 2020 година " Летище София " е отдадено на 35-годишна концесия на " Соф Кънект " АД. То е възел за националния авиопревозвач - Bulgaria Air, както и за нискотарифните самолетни компании Ryanair и Wizz Air. " Летище София " е база и за единствената българска самолетна компания, която извършва полети на дълги дистанции - GullivAir. Аеропортът отбелязва заничелно повишаване на пътникопотокът през последните години, откакто нискотарифните самолетни компании стартират да оперират полети от и до летището.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР