Международно компютърно подпомагано командно-щабно учение “VIKING - 22 се провежда

...
Международно компютърно подпомагано командно-щабно учение “VIKING - 22 се провежда
Коментари Харесай

Над 2500 военни от България, САЩ и Швеция участват в мащабно учение у нас

Международно компютърно подпомагано командно-щабно обучение “VIKING - 22 ” се организира във Военна академия „ Г. С. Раковски “.

В деня за високопоставени посетители и медии в него на следващия ден ще вземат участие заместник-министърът на защитата Йордан Божилов и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, оповестиха от пресцентъра на МО.

Международното компютърно подпомагано командно-щабно обучение “VIKING - 22 ” се организира във Военна академия „ Г. С. Раковски “ от 28 март до 7 април. То е проведено от шведските въоръжени сили в стратегическо партньорство със Съединени американски щати. В провеждането му са включени над 2500 участници. За задачата в Академията са развърнати Изнесен център за управление и надзор на учението и Учебен щаб на многонационална бригада на НАТО, образуван от преподаватели и слушатели от ВА „ Г. С. Раковски “, интензивен с персонален състав от България, Съединени американски щати и Швеция.

В учението са включени и представители на Българския червен кръст, Представителството на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците в България, Представителството на Детския фонд на Организация на обединените нации (UNICEF) в България, Международната организация по миграция и Центъра за проучване, създаване и рационализиране на качества на НАТО за ръководство на рецесии и реагиране при бедствия.

Целта на учението е да бъдат нараснали уменията на представители на цивилни и военни структури за взаимоотношение и съдействие при рецесии.

Ученията от поредицата „ VIKING ” се възнамеряват и организират от 1999 година под управлението на въоръжените сили на Кралство Швеция. През годините Организация на обединените нации, НАТО и Европейският съюз са нараснали своето присъединяване в учението, трансформирайки VIKING в една от най-сложните платформи за образование на щабове и организации в превъзмогване на интернационалните рецесии. Министерството на защитата за четвърти път е хазаин на разпределено място за отдалечено осъществяване на учението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР