Международният военно-технически форум Армия-2023, който бе открит на 14 август

...
Международният военно-технически форум Армия-2023, който бе открит на 14 август
Коментари Харесай

Близо 1.1 милиона души посетиха форума Армия-2023 в Русия

Международният военно-технически конгрес " Армия-2023 ", който бе открит на 14 август в Конгресно-изложбения център " Патриот " на полигона " Алабино " и на летище " Кубинка ", завърши с огромен триумф, оповестява ИТАР ТАСС.

В него участваха около 1500 водещи съветски предприятия от отбранителната индустрия, както и 85 задгранични компании и организации от 7 страни, които взеха присъединяване, както в експозицията, по този начин и в деловата стратегия. Организатор на форума бе Министерството на защитата на Русия.

Събитието е било посетено от 1 093 285 души, регистрираха от съветското министерство на защитата. За седемте дни те са могли да прегледат както експозицията му, по този начин и неговата научна част. Имали са опция да посетят и разнообразни културно-художествени прояви.

Първите три дни (от 15 до 17 август) форумът е бил отворен единствено за експерти и делегации от непознати страни, които са взели присъединяване в научни и бизнес прояви. От 18 август той е можел да бъде посетен и от изкушени фенове.

В рамките на ревюто съветски и интернационалните компании са представили над 28 000 образци на военни уреди и артикули с двойна приложимост. Чуждите компании са били 83, което е близо два пъти повече спрямо предходната година.

От министерството на защитата прецизираха, че във форума са взели участие и делегации от 83 страни. Били са извършени 29 двустранни срещи. Шест страни - Беларус, Виетнам, Индия, Иран, Китай и Пакистан са имали свои национални павилиони.

Специално бе показана галерия с оръжие и техника, които съветските части са завладели по време на наричаната от тях спецоперация в Украйна. Става въпрос за над 870 единици бойна техника.

По време на форума " Армия-2023 " Министерството на защитата на Руската федерация е подписало няколко контракта за поръчки на предприятия от военно-промишления й комплекс на стойност над 400 милиарда рубли. По-конкретно са били подписани 11 контракта, а по 9 са водени предварителни диалози. В резултат на договореностите съветската войска ще бъде актуализирана с над 2500 нови типа въоръжение, военна и специфична техника и с над 1.8 милиона бойни единици за поразяване, подчертаха от съветското министерство на защитата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР