Международният валутен фонд засили предупрежденията си за пазара на корпоративен

...
Международният валутен фонд засили предупрежденията си за пазара на корпоративен
Коментари Харесай

МВФ засилва предупрежденията си за качеството на корпоративния дълг

Международният валутен фонд ускори предизвестията си за пазара на корпоративен дълг през днешния ден, защото вложителите търсят по-голяма възвръщаемост в по-рискови активи след скорошното понижаване на лихвите от централните банки, осведоми The New York Times.

МВФ, чиято постоянна годишна есенна среща със Световната банка стартира във Вашингтон по-късно тази седмица, също предизвести, че главните рисковете пред международната стопанска система остават продължаващото комерсиално напрежение и политическата неустановеност. Голямо геополитическо събитие, като излизането на Англия от Европейския съюз без ново съглашение, може да провокира внезапно стягане на финансовите условия , уточни МВФ в своя двугодишен отчет за световната финансова непоклатимост.

Не единствено МВФ, само че и други специалисти показаха угриженост към разтърсванията на пазара на корпоративен дълг. Но групата съобщи, че опитите на централните банки в международен мащаб да понижат лихвените проценти, с цел да се борят с непосредствените стопански опасности, са изострили обстановката, което е довело до "тревожни " равнища на дълг с неприятно кредитно качество и увеличение на финансовите уязвимости в средносрочен проект.

Фондът предизвести, че 40% от целия корпоративен дълг в огромните стопански системи може да се смята за "застрашен " при различен световен спад, преизпълнен равнищата, следени по време на финансовата рецесия през 2008-2009 година „ Докато по-леките финансови условия подкрепят икономическия растеж… в кратковременен проект, те също насърчиха по-голямото вдишване на финансов риск и спомагателното струпване на финансови уязвимости “, се споделя в отчета.

Вчера МВФ понижи прогнозата си за световен напредък през 2019 година до най-ниското си равнище от финансовата рецесия насам, значително заради продължаващите търговски вражди.

МВФ уточни възходящите опасности в корпоративния и небанковия финансов бранш като причина за безпокойствие. Инвеститорите, изправени пред по-ниски лихвени проценти, поемат по-неликвидни вложения с по-слаби капиталови съглашения в търсене на по-високи равнища на възвръщаемост. За да се защищити от тези опасности, МВФ прикани държавните управления да поддържат „ постоянна и строга “ финансова регулация и контрол, като уточни също, че политиците "спешно " би трябвало да разработят по-добри принадлежности за наблюдаване на рисковете в корпоративния бранш.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР