Международният валутен фонд предупреди за тежки последици, ако САЩ не

...
Международният валутен фонд предупреди за тежки последици, ако САЩ не
Коментари Харесай

МВФ: Фалитът на САЩ би имал много сериозни последици

Международният валутен фонд предизвести за тежки последствия, в случай че Съединени американски щати не изпълнят отговорностите си по дълга, преди бързо наближаващия краен период, в който страната би трябвало да увеличи или прекрати лимита на заемите си.


" Нашата оценка е, че ще има доста съществени последствия освен за Съединени американски щати, само че и за международната стопанска система, в случай че настъпи несъстоятелност по дълга на Съединени американски щати ", съобщи пред кореспонденти шефът по връзките на МВФ Джули Козак, като насърчи всички страни да решат въпроса в незабавен порядък.

Републиканците и демократите остават мощно разграничени по въпроса за тавана на дълга, като републиканците в Конгреса упорстват администрацията на Байдън да се съгласи на обилни бюджетни съкращения в подмяна на поддръжката им за повдигане на лимита, преди страната да е изчерпала парите за заплащане на съществуващите сметки.

Демократите приканват за " чисто " увеличение на лимита на заемите, обвинявайки републиканците, че употребяват " рискови " тактики, с цел да се опитат да прокарат политическата си стратегия преди по този начин наречената " дата Х " - момента, в който Съединени американски щати няма да могат да извършват финансовите си отговорности.

По-рано тази седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна с ръководителя на Камарата на представителите на републиканците Кевин Маккарти в несполучлив опит да се откри обща позиция по въпроса.

Лидерите би трябвало да се срещнат още веднъж в петък в опит да решат въпроса преди датата " X ", за която Министерството на финансите на Съединени американски щати неотдавна предизвести, че може да настъпи още на 1 юни.

МВФ предизвести за опцията от по-високи разноски по заемите, по-широка световна неустойчивост и стопански последствия при положение на банкрут на Съединени американски щати.

" През последните няколко години видяхме един свят, който беше обиден от доста разтърсвания, тъй че бихме желали да избегнем тези тежки последствия ", сподели Козак. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР