Международният валутен фонд (МВФ) очаква дори по-мрачна глобалната икономическа перспектива

...
Международният валутен фонд (МВФ) очаква дори по-мрачна глобалната икономическа перспектива
Коментари Харесай

МВФ вижда бъдещето все по-мрачно

Международният валутен фонд (МВФ) чака даже по-мрачна световната икономическа вероятност от тази в прогнозата от предишния месец. За това приказва утежняването на показателя на мениджърите по доставките през последните месеци, заяви Reuters.

Според МВФ за нея са виновни  стягането на паричната политика, провокирано от непрекъснато високата и широкообхватна инфлация, слабият подтик на напредък в Китай и продължаващите спирания на доставките и продоволствената неустановеност, породени от нашествието на Русия в Украйна.
Миналия месец Фондът понижи прогнозата си за световен напредък за 2023 година до 2,7% от предходна прогноза от 2,9%.

В блог, квалифициран за срещата на върха на водачите на Г-20 в Индонезия, МВФ заяви, че последните знаци " удостоверяват, че вероятностите са по-мрачни ", изключително в Европа.

Оттам допълват, че последните показатели на мениджърите по покупките, които мерят активността в производството и услугите, алармират за уязвимост в множеството огромни стопански системи от Г-20, като икономическата интензивност се свива, до момента в който инфлацията остава настойчиво висока.

Според Фонда " провокациите, пред които е изправена международната стопанска система, са големи и отслабващите стопански индикатори демонстрират идни нови провокации ". На този декор актуалната политическа среда е " извънредно несигурна ".

Енергийна рецесия в Европа би навредила съществено на растежа и би повишила инфлацията, до момента в който продължителният растеж на цените може да провокира по-големи от предстоящите скокове на лихвените политики и в допълнение стягане на световните финансови условия. Това от своя страна основава " възходящи опасности от дългова рецесия за уязвимите стопански системи ", обясниха още специалистите на Фонда.

Те допълват, че все по-тежките метеорологични феномени също ще навредят на икономическия напредък по целия свят.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР