Международният валутен фонд е назначил независима външна комисия под ръководството

...
Международният валутен фонд е назначил независима външна комисия под ръководството
Коментари Харесай

Външна комисия ще проверява МВФ

Международният валутен фонд е назначил самостоятелна външна комисия под управлението на някогашния ръководител на " Бундесбанк " - Йенс Вайдман. Целта на интернационалния заемодател е да укрепи институционалните си защитни сили след обвиняванията против ръководещия шеф Кристалина Георгиева, които през предходната година разклатиха съществено репутацията му.  

Комисията ще реализира инспекция на оперативната рамка на Фонда, с цел да даде отговор на недоволствата против метода на ръководство и против висшестоящите мениджъри, заяви в публично изказване институцията на 4 февруари.

През октомври 2021-а бордът на МВФ направи вътрешно изследване на обвиняванията, че госпожа Георгиева е оказала напън върху подчинените си да подобрят класацията на Китай в годишния разбор за бизнесклимата на Световната банка по времето на предходната си позиция на втори по сан началник на кредитора. Заключението на инспекцията тогава беше, че доказателствата не " демонстрират несъмнено ", че тя е работила непозволено. 

След решението на борда съвсем 200 чиновници на МВФ подписаха петиция с искане Георгиева да обясни в детайли дейностите, довели до намаляване на предизвестията за рисковете, в които замърсяването на околната среда слага стопанската система на Бразилия - различен случай, огласен за първи път от организация " Блумбърг ". В отговора си госпожа Георгиева увери, че всички правила и процедури на интернационалния заемодател са били спазени в тази ситуация с южноамерианската страна.

Външната комисия ще стъпи върху работата на борда и на оповестените през декември 2021-а групи за надзор на активността и спазването на нормативите от личния състав, както и на предходните разбори на независия офис за оценки на МВФ. Дейността на панела ще се концентрира върфу системите за подотчетност и несходство в мненията, в това число и за отбрана на вътрешните информатори, разгласи публично интернационалният заемодател. Комисията ще се стреми да завърши работата си и да показа анализите и рекомендациите си до края на март, заяви още МВФ.

Освен Вайдман, който ще е ръководител на външната комисия, в състава й са включени професор Сюзън Рейнс от държавния университет Кенесо в Джорджия и Олуфеми Елиас - арбитър от административния арбитражен съд на Ислямската банка за развиване. Консултант на панела ще е Рубин Ламдани - някогашен заместител шеф на независия офис за оценка на МВФ и страши икономист в Световната банка. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР