Международният търговски дефицит на САЩ се сви рязко през август

...
Международният търговски дефицит на САЩ се сви рязко през август
Коментари Харесай

Рязко свиване на търговският дефицит на САЩ през август до 11-месечно дъно



Международният търговски недостиг на Съединени американски щати се сви внезапно през август с помощта на повишаване на износа при понижаване на вноса, което като че ли е сигнал, че търговията може да помогне за известно намаляване на отрицателния резултат от ураганите " Харви " и " Ирма " върху водещата международна стопанска система.

Дефицитът при търговията със артикули и услуги на водещата международна стопанска система се намали през август с 2,7% до 42,4 милиарда $ от 43,6 милиарда $ месец по-рано, до момента в който междинните прогнози на финансовите пазари бяха за недостиг в размер на 42,7 милиарда $.

Износът набъбна с 0,4% по отношение на юли, достигайки 195,3 милиарда $, като това е най-солидният размер на американски продажби зад граница от декември 2014-а година насам. В същото време вносът се намали с 0,1% до 237,7 милиарда $.

Въпреки положителните данни за август, комерсиалният недостиг през първите осем месеца на годината се разшири с 8,8% по отношение на същия интервал на 2016-а, като американският експорт набъбна с 5,8%, до момента в който вносът се усили с 6,4 на 100.

Търговският департамент уточни, че последствията от ураганите " Харви ", " Ирма " и " Мария " не могат да бъдат съответно изолирани в днешния отчет, само че " евентуално ще бъдат отразени в идващите отчети, до момента в който не бъдат възобновени естествените търговски действия в засегнатите региони ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР