Международният олимпийски комитет (МОК) ще вземе решение възможно най-скоро дали

...
Международният олимпийски комитет (МОК) ще вземе решение възможно най-скоро дали
Коментари Харесай

МОК ще реши скоро дали боксът и щангите остават в олимпийската програма

Международният олимпийски комитет (МОК) ще вземе решение допустимо най-скоро дали боксът и повдигането на тежести ще бъдат част от програмата за игрите в Париж през 2024 година Президентът на МОК Томас Бах съобщи, че има терзания за интернационалните федерации и на двата спорта.

" Доста обезпокоени сме за тези две федерации, в които има проблеми с положителното ръководство и поради това ги следим доста от близко сега. Ще вземем решение допустимо най-скоро, което да е в полза на спортистите ", сподели Бах пред френския вестник " Екип ".

МОК към този момент няколко пъти заплаши и двата спорта с изваждане от олимпийските игри. Международният комитет взе лиценза на международната федерация по бокс (AIBA) поради корупция и неприятно ръководство. Боксовият шампионат на олимпийските игри в Токио беше проведен от МОК, без намесата на AIBA. Въпреки промяната на управлението на AIBA, от МОК от направените промени.

Миналия месец излезе отчет от без значение следствие, поискано от федерацията, който сподели, че е имало система за на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016. Последната рецензия на МОК беше обвързвана с провеждащото се сега международно състезание за мъже в Белград, на което боксьори от Косово.

Вдигането на тежести също е под опасност поради проблеми в интернационалната федерация. По-рано тази година Бах съобщи, че " би трябвало да има смяна в културата в тази интернационална федерация ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР