Международният младежки център (ММЦ) в Перник започва своя доброволческа мисия

...
Международният младежки център (ММЦ) в Перник започва своя доброволческа мисия
Коментари Харесай

Добро дело: Младежи ще помагат на незрящи хора в Перник

Международният юношески център (ММЦ) в Перник стартира своя доброволческа задача в поддръжка на незрящи и отчасти незрящи хора. Инициативата е взаимна с териториалната организация на Съюза на слепите в регионалния град. Това заяви шефът на ММЦ Радост Раданова. 

В момента тече стадий на кандидатстване от страна на младежи, изявили предпочитание да вземат участие в начинанието. Едно от изискванията е те да са на възраст от 18 до 29 години и да отделят част от времето си за доброволческа активност.

Младите хора ще оказват помощ на незрящите посредством разходки до парка, в пространството към техния дом или с посещаване до близкия магазин. Освен това, те ще беседват и поддържат връзка с тях. Друга концепция е доброволците да се ангажират с изхвърлянето на битовите боклуци на незрящите хора в избран ден и час или с активност, която не е обвързвана с директен контакт вътре в дома.

" От ММЦ чакат териториалната организация на Съюза на слепите в Перник да им даде информация за техни членове искащи да бъдат включени в самодейността.
На бъдещите доброволци ще бъде изработен асортимент и следващо образование с ясни и съответни инструкции. Очакванията са самодейността да започва в края на месеца или най-късно при започване на идващия ", обявиха те.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР