Международният лидер в подбора на персонал Adecco Group, която оперира

...
Международният лидер в подбора на персонал Adecco Group, която оперира
Коментари Харесай

Международен лидер с бизнес у нас купува френски конкурент за €65 милиона

Международният водач в подбора на личен състав Adecco Group, която оперира и у нас, купува френска онлайн платформа за търсене на работа. Швейцарският колос, който е втората най-голяма компания в този бранш в света, ще придобие QAPA в договорка за 65 милиона евро.

Това излиза наяве от публично известие на Adecco Group. Според него транзакцията би трябвало да бъде завършена през третото тримесечие на годината.

QAPA основава цифровата си платформа през 2017 година, като предлага новаторски софтуерни решения, както за претендентите за работа, по този начин и за работодателите.

Към момента компанията има над 500 клиенти от дребни сдружения до водачи в своите промишлености, както и база от близо 4,5 милиона претенденти за работа.

QAPA има към 60 чиновници, а оборотът ѝ за последните 12 месеца възлиза на 45 милиона евро.

Базираната в Швейцария Adecco е водеща компания в региона на консултантските услуги и решения за асортимент на личен състав. Тя оперира в 57 страни в света.

В България тя навлиза през 2005 година под името Ajilon Consulting. През 2017 година " Адеко България " раздели бизнеса си и сътвори компанията Modis IT Consulting, което е профилирано в даването на услуги за ИТ бранша.

Компанията има 3 офиса в страната - в София, Пловдив и Варна. Modis има местоположения в София и в Пловдив.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР