Международният фестивал на поезията Духовност без граници“ се открива довечера

...
Международният фестивал на поезията Духовност без граници“ се открива довечера
Коментари Харесай

Духовност без граници в Народна библиотека Иван Вазов

Международният фестивал на поезията „ Духовност без граници “ се открива тази вечер в Конферентната зала на НБ „ Иван Вазов “ – Пловдив. 

Форумът ще продължи до 4 юни и в него ще вземат участие 86 поети от България, Полша, Англия, Ирландия, Италия и други европейски страни. Те са обединени от концепцията на фестивала – креативният капацитет да се употребява в името на положително и безкористно дело. 

На участниците и гостите на фестивала ще бъде поднесено музикално одобрение. Ще бъде показан и поетичният сборник „ Ако търсиш обич “, продукция на фестивала. 
Официалното разкриване е в 18 часа довечера. Преди това участниците ще посетят забележителностите на Пловдив и музеи в Стария град. 
На 1 юни в читалище „ Възраждане “ от 14 до 16 часа ще се организира лиричен дуел със светлината с литературно четене на посетители от фестивала с създатели от Дружеството на писателите в Пловдив. 

В културен център-музей „ Тракарт “ от 17.30 до 19 часа ще се организира вечер на полската лирика и премиера на книгата „ Метаморфози ” на Луция Дуджинска. 

На 2 юни участниците ще посетят Фестивала на розата в град Казанлък.

На 3 юни в " Пълдин арт клуб " ще бъде показан Ритуал за хляба – месене, печене, наричания съгласно българските обичаи, национални песни и стихове. В същия ден в изложба „ Волард “ в село Белозем ще се организира лиричен пленер „ Изкуство без граници “ с четене на стихове, с музика и танци. 

Програмата на Международния фестивал на поезията „ Духовност без граници “ приключва с посещаване на участниците в София и изнесено литературно четене пред Българския културен център в столицата. 

 Снимка
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР