Международният ден на детската книга се отбелязва на 2-ри април

...
Международният ден на детската книга се отбелязва на 2-ри април
Коментари Харесай

Походът на книгите и маратонът на четенето

Международният ден на детската книга се отбелязва на 2-ри април от 1967 година Празникът съответствува с рождения ден на датския публицист Ханс Кристиан Андерсен, който е основал едни най-популярните приказки на всички времена.

Денят е мотив и за началото на две начинания в България – „ Походът на книгите “ и „ Маратонът на четенето “.

„ Походът на книгите “ е самодейност, която се организира за 11-а поредна година и ще продължи до 23-ти април. Цели да увеличи грамотността и интереса на децата към четенето. В нея ще се включат известни персони – публицисти и политици, които ще почетат на децата фрагменти от приказки онлайн или онлайн в разнообразни учебни заведения и детски градини. Една от идеите на „ Походът на книгите “ е намаляването на функционалната неначетеност, за което спомагат трендовете на STEAM образованието.

„ Маратонът на четенето “ се организира за 17-и път и има за цел да утвърди библиотеките като значимо място за четене, другарство и срещи на общността онлайн или онлайн в цифрова среда. Повече за двете начинания може да научите от Спаска Тарандова, изпълнителен шеф на фондация „ Глобални библиотеки “, в звуковия файл.

„ Маратонът на четенето “ е идея, която се стреми да насърчи организирането на разнообразни събития в библиотеките в цялата страна, измежду които едно от най-интересните е „ нощ в библиотеката “, в която децата прекарват доста време в библиотеката в четене и разнообразни начинания по готова стратегия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР