Международният боксов турнир Странджа“ тази година няма аналог. Интересът е

...
Международният боксов турнир Странджа“ тази година няма аналог. Интересът е
Коментари Харесай

Инински, БФ Бокс: Тази година Купа „Странджа“ няма аналог

„ Международният боксов шампионат „ Странджа “ тази година няма аналог. Интересът е голям и се веселя, че продължаваме да пишем история с всяко последващо издание на шампионата “ , съобщи президентът на Федерацията Красимир Инински в Пресклуб „ България “.

74-то издание на МТ „ Странджа “ ще се организира от 20 до 26 февруари в зала „ София “. Жребият в обособените категории ще стане явен на 19 февруари. България ще бъде показана от 18 боксьори – 12 при мъжете и 6 при дамите. Конкуренция на националите ни ще вършат над 450 представителя на 42 страни от всички краища на света.

„ Никога до момента не е имало шампионат, с толкоз доста участници и подобен мащаб. Но споделих на боксьорите да не се тормозят, да останат спокойни, тъй като това е уводен шампионат към международните шампионати и олимпийската подготовка. Целта ни е да се представим оптимално добре точно там и да спечелим колкото се може повече квоти на Европейските игри в Полша през лятото “ , сподели президентът на федерацията Красимир Инински. Той добави, че парите, които се съберат от продажбата на билети в хода на шампионата, ще бъдат раздадени под формата на награди на боксьорите, които завоюват медали от шампионата .

„ Благодаря за отличните условия, които са ни обезпечени от управлението на федерацията. Имаме доста млад, само че извънредно първокласен тим. Всеки е евентуален медалист на Купа „ Странджа “, която тази година е като международно състезание, с невероятна конкуренция “, съобщи от своя страна треньорът на мъжете Жоел Арате. Носителят на трофея от предходната година – Радослав Росенов пък се закани да отбрани оценката си идната седмица, а в следствие да завоюва квота за Игрите в Париж.

„ Подготовката мина чудесно, девойките са подготвени и нямат самообладание шампионатът да започва. Имаме капацитет за орден от всяка категория, в която ще участваме. Доволен съм от старанието и себераздаването им. Тренираха и с момчета от юношеския народен тим, в този момент имаме спаринги и с девойки от други страни, тъй че равнището е доста високо “ , сподели треньорът на дамите Борислав Георгиев.

Съставът на България за МТ „ Странджа “:

Мъже : Ергюнал Себахтин /48 кг/, Ясен Радев /54/, Хавиер Ибаниес /57/, Радослав Росенов /60/, Красимир Джуров и Кирил Русинов /63.5/, Рами Киуан и Уилиам Чолов /75/, Кристиян Николов /80/, Микита Горбатенко и Георги Стоянов /86/ и Йордан Морехон /+92/
Жени : Севда Асенова /48 кг/, Златислава Чуканова /50/, Венелина Поптолева /52/, Станимира Петрова /54/, Светлана Каменова /57/ и Аслъхан Мехмедова /60/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР