Международните шофьори извън пакета за автомобилния транспорт, предложен от ЕК.

...
Международните шофьори извън пакета за автомобилния транспорт, предложен от ЕК.
Коментари Харесай

България настоява ЕК да не пипа статута на международните шофьори

" Международните водачи отвън пакета за автомобилния превоз, препоръчан от Европейска комисия. " Тази позиция ще отстоява България по време на председателството ни през 2018 година Това разгласи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ангел Попов, който показа целите на българското председателство в бранша на автомобилния превоз.

 Управляващите одобряват Председателството като национална идея Обновена
Управляващите одобряват Председателството като национална идея

Форум показва целите на председателството на България в Съвета на Европейски Съюз

Пакетът, препоръчан от Европейска комисия за автомобилния превоз, планува използване на наредбите на директивата за командированите служащи. Обект на оживено разискване сред страните членки са наредбите, предвиждащи възбрана за интернационалните водачи да употребяват постоянната си седмична отмора на борда на транспортното средство - както и препоръчаните разпореждания за наложително връщане вкъщи на лидера на всеки три седмици.

Заместник-министър Ангел Попов уточни, че част от страните членки смятат, че обществените права на командированите служащи не са задоволително обезпечени като се употребява терминът обществен дъмпинг. Конкретно за транспортния бранш препоръчаните законодателни промени плануват възнаграждение на интернационалните водачи на минимална почасова ставка на приемащата страна членка след приключване на избран интервал от време три дни - равни на 18 часа на територията на тази страна членка.

 Българите, румънците и общественият дъмпинг
Българите, румънците и общественият дъмпинг

Когато компании от България изпращат служащи в по-богати страни от Европейски Съюз...

Заместник-транспортния министър изясни, че това предложение води до осезаемо разделяне измежду страните членки като ролята на бъдещото българско председателство е да реализира компромисно решение.

Попов посочи, че страната ни няма право да показва мнение като ръководител. Въпреки това е в добър разговор с компаниите в сектора и с представителите на транспортната комисия в Европейския парламент. На тази позиция са и други страни в Европейски Съюз, измежду които Полша, Унгария, Литва отчасти, Чехия, Словакия, Румъния. Попов уточни и че предходната седмица на посетители у нас са били представители на огромна част от транспортната комисия в Екологичен потенциал, които са провели директна среща с представители на автомобилния отрасъл, които са настояли интернационалните автомобилни водачи да бъдат отвън този пакет, защото това би повлияло на тяхната подвижност и конкурентоспособност на българските транспортни компании в европейски страни.

Законодателните оферти на Европейска комисия в региона на автомобилния превоз в по този начин наречения " авто пакет " са с извънредно значение за България и за българските автомобилни превозвачи. Основен акцент в по този начин наречения авто пакет е плануваното предложение използване на наредбите на командироване на служащите на интернационалния авто превоз и каботажната активност.

 Макрон е по-уверен за командированите служащи след срещите в Румъния
Макрон е по-уверен за командированите служащи след срещите в Румъния

Много е значимо да се избегне неефикасно опростяване, разяснява румънският президент Йоханис

Така нареченият авто пакет планува и въвеждането на " евровинетка " като се постанова правилото замърсителят заплаща, ползвателят заплаща и гладко прекосяване към такса изминато разстояние вместо такса време.

" Основният въпрос пред България ще бъде премахване на разликите в тълкуването на законодателството най-много на наредбите свързани с използване на Директивата за командироване на служащи в бранша на интернационалния превоз, както и разпоредбите по отношение на времето и почивката на водачите ", сподели още Попов.

 Макрон ни удря рамо за чакалнята на Еврозоната
Макрон ни удря рамо за чакалнята на Еврозоната

България към този момент трябваше да е член на Шенген съгласно Макрон

Припомняме, позицията на България отнонсо пакета, препоръчан от Европейска комисия за автомобилния превоз, беше изразена и по време на срещата сред премиера Борисов и президента на Франция Еманюел Макрон, който беше на публично посещаване у нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР