Международните партньори трябва да продължат да подкрепят Украйна, докато страната

...
Международните партньори трябва да продължат да подкрепят Украйна, докато страната
Коментари Харесай

Борел: Светът трябва да подкрепи Киев, тъй като Путин разчита на генерал Зима

Международните сътрудници би трябвало да продължат да поддържат Украйна, до момента в който страната се приготвя да продължи битката си против съветската инвазия през идните зимни месеци, съобщи Ройтерс, цитирайки ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел.

" Зимата идва. Путин чака " военачалник Зима " да пристигна и да поддържа съветската войска ", съобщи Борел пред публицисти в коридорите на срещата на външните министри на страните от Г-7 в Мюнстер, Западна Германия. " Сега, повече от когато и да било, би трябвало да поддържаме Украйна, украинския народ. Те се борят, пазят своята страна и ние имаме честен дълг да ги подкрепим ", добави той.

Борел сподели още, че съветският президент Владимир Путин е почнал да прибягва до офанзиви по цивилната инфраструктура поради неуспехите на неговите сили на бойното поле. " Русия на Путин унищожава Украйна. Те не могат да я окупират, не могат да завоюват на бойното поле, не могат да завоюват войната – и систематично унищожават страната ", съобщи ръководителят на европейската дипломация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР