Международните дарители обещаха 6,4 милиарда долара в помощ на сирийския

...
Международните дарители обещаха 6,4 милиарда долара в помощ на сирийския
Коментари Харесай

Донорите обещаха 6,4 млрд. долара за Сирия

Международните донори дадоха обещание 6,4 милиарда $ в помощ на сирийския народ и бежанците. Обещанията са за 4,4 милиарда $ за 2021 година и 2 милиарда за 2022 и за идващите години, посочи европейският комисар за ръководство при рецесии Янез Ленарчич след конференцията във вторник, проведена от Европейски Съюз и Организация на обединените нации, заяви Агенция Франс Прес.

Парите са по-малко спрямо предходната година и доста под поставената от Организация на обединените нации цел от 10 милиарда $.

Германия, представлявана от външния си министър Хайко Маас, се ангажира да отпусне 1,74 милиарда евро, а Съединени американски щати - към 510 милиона евро.
Това е петото издание на " Конференция в Брюксел за Сирия ", целяща да поддържа прилежащите на Сирия страни (Ливан, Йордания, Турция, Ирак и Египет), приели 80 % от сирийските бежанци.

По-рано през седмицата чиновници от Организация на обединените нации предизвестиха, че неналичието на задоволително финансиране на филантропични задачи може да докара до следващата вълна от сирийски бежанци, бягащи към Европа.

“Ако не успеем да осигурим задоволително запаси и стратегии, то не може да изключим по-нататъшна миграция на популацията “, сподели Филипо Гранде, висш комисар на Организация на обединените нации за бежанците, като даде за образец известията за лодки, които неотдавна отплаваха от Ливан за Кипър.

“Това е рационална инвестиция “, уточни Ахим Щайнер, админ на Програмата за развиване на Организация на обединените нации. Той добави че “ако хората останат без прехранване, ще потърсят други разновидности, с цел да се спасят “.

Във войната в Сирия починаха близо 500 000 души от началото на 2011 година В същото време  съвсем половината от популацията на страната потърси дом другаде. На фона на тази голяма рецесия Организация на обединените нации и организациите за филантропична помощ се притесняват, че умората на донорите може да продължи да нараства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР