Международните антимафиотски усилия може да се засилили през последните месеци,

...
Международните антимафиотски усилия може да се засилили през последните месеци,
Коментари Харесай

Мафията е рак, който контролира цели квартали

Международните антимафиотски старания може да се засилили през последните месеци, само че италианската проведена престъпност е обществен и стопански „ рак “, който светът наподобява подценява, считат специалист, представен от AFP.

Най-силният удар за последните месеци бе нанесен пред декември, когато в шест разнообразни страни бяха арестувани 90 гангстери от калабрийската мафия "Ндрангета ". И до момента в който е добре известно, че сицилианската "Коза Ностра " участва в Австралия, Канада и Съединени американски щати, други мафиотски кланове се глобализират също, като най-предпочитани от тях дестинации са страни от Европейски съюз, съобщи БНР.

Трите съществени незаконни синдиката - "Коза Ностра ", неаполитанската "Камора " и "Ндрангета ", са измежду „ най-застрашителните в Европа “ поради световния обхват на техните дейности, счита Европол. Тяхната мощ е в контрола и в експлоатирането на територия и общественост, в това число с инсталирането на съдружници на административни позиции, даже надалеч от териториите, които управляват.

Италианският специалист Кристиано Томаси съобщи за случаи в цели квартали на европейски градове, които са под контрола на проведени незаконни групи. „ Защо видимо наподобява, че нищо не се случва в тези региони? Защото мафията управлява всичко, само че това не е здравословен надзор, а рак, който се развива. А където има рак, няма живот “, разяснява Томаси, полковник от полицията, който работи като анализатор за италианската антимафиотска организация Дирекция „Информация и архив" (на МВР). Той и сътрудниците му през последните години са принудени да разширят следствията си оттатък Германия, Франция и Испания към източноевропейските страни.

Активи на стойност 250 млн. евро бяха иззети при скорошна интервенция в Румъния, където мафията е забила ноктите си във всичко - от строителни компании до стотици жилища и даже спа, споделя Томаси. Той добави, че е разкрита и незаконна активност в Словакия, където "Ндрангета " се пробва да източва еврофондове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР