Международни учения Славянско братство“, в които участват десантни части от

...
Международни учения Славянско братство“, в които участват десантни части от
Коментари Харесай

„Славянско братство“: Русия, Беларус и Сърбия със съвместни военни учения

Международни учения „ Славянско приятелство “, в които вземат участие десантни елементи от Русия, Беларус и Сърбия ще се проведат през първата половина на 2019 година, оповестиха от съветското Министерство на защитата.

„ На среща в Република Сърбия представителите на военните ведомства от Руската Федерация, Република Беларус и Република Сърбия ще проведат първите договаряния за мероприятията, които ще бъдат осъществени в хода на плануваното за първото полугодие на тази година взаимно тактическо обучение „ Славянско приятелство – 2019 “, гласи информацията, представена от ТАСС.

Военните възнамеряват да съгласуват датите и тематиката на идните маневри и да обсъдят въпроси за подготовката на подразделенията за взаимно решение на контратерористични задания.

Руската организация отбелязва, че интернационалните учения „ Славянско приятелство “ се организират годишно с присъединяване на десантни елементи от Русия, Сърбия и Беларус на разнообразни полигони в трите страни. През предходната година те бяха най-мащабни и минаха на равнище полкове. Също по този начин за първи път в историята на тези учения подразделенията на Въздушно-десантните войски на Русия използваха танкове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР