Международната търговия в момента е в криза. Това заяви руският

...
Международната търговия в момента е в криза. Това заяви руският
Коментари Харесай

Путин отчита криза в международната търговия и търси нови пазари

Международната търговия сега е в рецесия. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на конгрес за междурегионално съдействие с Казахстан.

" С оглед на това Русия ползва огромни ограничения за пренасочване на експортно-импортните си интервенции към нови пазари . Работи се по оборудването и подобряването на успеваемостта на нови интернационалните коридори Изток-Запад и Север-Юг ", акцентира той.

Руският водач уточни, че сега страната обръща изключително внимание на развиването на " взаимна транспортна и логистична инфраструктура " , наред с премахването на " рестриктивните мерки, които пречат на комерсиалния и капиталовия продан ".

От своя страна Казахстан изяви воля да обработва по-големи размери товари, движещи се сред Русия и Иран. Страната става все по-голям търговски маршрут, защото изолацията на Русия поради нейната инвазия в Украйна нараства, отбелязва " Ройтерс ".

от страна на Запада поради нуклеарната си стратегия, се трансформира в основен съдружник на Русия,, като бойни дронове и достъп до пристанищата в Персийския залив, от които съветските артикули могат да доближат до Азия.
 И Казахстан не желае да прави бизнес в Русия
И Казахстан не желае да прави бизнес в Русия

Астана с ясна позиция за съветската експанзия

Въпреки че някогашната руска република Казахстан се дистанцира политически от Москва, Русия остава. По тази причина вицепремиерът Серик Жумангарин съобщи, че Астана желае да ускори директната си роля в така наречен кулоар Север-Юг сред Русия и Иран.

Подобни колета могат или да пътуват през Каспийско море, или да се движат с железопътен превоз на изток от него през Казахстан и Туркменистан, разясни Жумангарин на среща с съветски публични лица, на която президентите Владимир Путин и Касим-Жомарт Токаев участваха посредством видеовръзка.

" През първите девет месеца на тази година по този (източен) маршрут са изпратени 80 000 тона товари, което е осемкратно нарастване по отношение на предходната година, макар че потенциалът на коридора разрешава 6 милиона тона транспорти годишно ", означи той.
 Казахстан скастри Русия за несъответствуващ звук и отхвърли да изгони украинския дипломат
Казахстан скастри Русия за несъответствуващ звук и отхвърли да изгони украинския дипломат

Двете страни взаимно привикаха посланиците си

през днешния ден при първото си посещаване в чужбина, откогато завоюва втори мандат на предварителните избори на 20 ноември.

Жумангарин добави, че Казахстан обмисля построяването на трети железопътен преход на границата си с Китай. Този ход може да се преглежда като позитивен или негативен за Русия, според от това къде отиват добавените размери.

Централноазиатската страна договаря с Европейския съюз за увеличение на директния си потенциал като част от план за пренасочване на товарния трафик Китай-Европа от Русия към Каспийско море и Кавказ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР