Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс“ (S&P Global Ratings) потвърди

...
Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс“ (S&P Global Ratings) потвърди
Коментари Харесай

„Стандард енд Пуърс“ потвърди кредитния рейтинг на София

Международната рейтингова организация „ Стандард енд Пуърс “ (S&P Global Ratings) удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на София - `BBB със постоянна прогноза.

Сред основанията на S&P за това решение са постоянните стопански индикатори на Столична община, които са по-добри от междинните за страната, диверсифицираната локална стопанска система и ниската безработица, както и спазваната от екипа на кмета финансова дисциплинираност.

Стабилният дълготраен кредитен рейтинг на София е базата, на която общината има опция да получава положителни финансови условия при кредитиране на огромни инфраструктурни планове, нужни за развиването на града.

Рейтингът на столицата зависи и от този на България, защото град не може да има по-висока оценка от страната, показва зам. кметът Дончо Барбалов.

„ Това е извънредно положително самопризнание за работата на финансовия екип на общината.

През последните години имаме доста положителни финансови резултати и в този момент в изискванията на икономическа, финансова, политическа и международна рецесия се представяме задоволително добре, с цел да може рейтинговата организация да удостовери своето доверие в общината.

Това е добре, тъй като рейтинга на една институция е симптом за нейната непоклатимост, за нейната дарба да ръководи своите финанси и като цяло ръководството ѝ, тъй че в тези сложни времена за всички - неприет държавен бюджет, неприети общински бюджети, в действителност е извънредно позитивна оценка и ние, естествено, пък, от своя страна, вършим всичко допустимо да заслужим позитивното мнение на организацията ", сподели Барбалов.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР