Международната рейтингова агенция Standard and poor’s потвърди дългосрочния и краткосрочния

...
Международната рейтингова агенция Standard and poor’s потвърди дългосрочния и краткосрочния
Коментари Харесай

Standard and Poor’s: Перспективата за кредитния рейтинг в България остава стабилна

Международната рейтингова организация Standard and poor’s удостовери дълготрайния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута. Който е три пъти Б, А две. Това оповестиха от министерство на финансите.

Перспективата пред рейтинга остава постоянна. Според организацията свиването на стопанската система на България до този миг е било релативно едва и дължащо се най-много на устойчивото вътрешно търсене.

Бавният ритъм на имунизация и евентуалното активизиране на пандемията с COVID-19 биха могли да провокират по-слабо от предстоящото възобновяване на външното търсенe. Въпреки че резултатите от неотдавна извършените избори демонстрираха политическо опълчване при взимането на решения, от рейтинговата организация не чакат тези развития да отсрочат най-важните политически задания като присъединението към еврозоната или усвояването на средства по стратегии на Европейски Съюз.

Евентуално покачване на рейтинга може да чакаме точно след присъединението към еврозоната, а евентуално намаляване – при проблеми във финансовия бранш.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР