Международната програма за подкрепа на компании в дигиталното здравеопазване в

...
Международната програма за подкрепа на компании в дигиталното здравеопазване в
Коментари Харесай

Нова международна програма за българските стартъпи в дигиталното здравеопазване

Международната стратегия за поддръжка на компании в цифровото опазване на здравето в ранна фаза на развиване от Централна, Източна и Южна Европа - HealthCare Lab, започва второто си издание с по-амбициозна стратегия, нови сътрудници и по-широк географски обсег. Тя има за цел да свързва, развива и подтиква интернационалната иновационна общественост, с цел да отговори на някои от най-големите провокации пред системата на опазването на здравето. Програмата е основана от Рош – международен водач в региона на фармацевтичната индустрия и биотехнологиите.

Чрез HealthCare Lab, основаните на технологии стартъпи в региона на опазването на здравето от Централна, Източна и Южна Европа, получават опция да вземат участие в 3-месечна стратегия за поддръжка. Те ще могат да доразвият своите хрумвания, да получат достъп до интернационалните ментори и бизнес треньори, както и до евентуални клиенти и вложители. Най-добрите компании ще бъдат поканени да развиват своя бизнес взаимно с водачи в промишлеността след края на програмата.

Регистрацията за присъединяване в HealthCare Lab е налична на до 30 ноември 2021 година Заинтересуваните стартъп компании могат да изберат една от трите категории, за които да аплайват, с цел да станат част от HealthCare Lab 2022.

Първата област, на която би трябвало да се обърне внимание, е ръководството на здравните данни . Целта е да се реши казусът с към момента фрагментираните здравни данни и да се разработят цифрови решения за събиране на здравна информация от голям брой източници и да се получат скъпи хрумвания за взимане на решения, учредени на доказателства.

Как можем да осигурим обща, по-прецизна и навременна диагностика на хроничните болести, с цел да реализираме по-добри здравни резултати? Това е главният въпрос на второто предизвикателство, ориентирано към цифрови решения, позволяващи скрининг и ранна диагностика .

Третата област, в която се чакат нови хрумвания, е цифрова терапевтика и надзор върху болесттите. Чрез нея програмата HealthCare Lab цели да способства за намирането на решения за пациентите и доставчиците на здравни грижи за по-добър надзор върху хроничните болести и положения по транспарантен и персонализиран метод.

Трите области ще бъдат показани от специалисти на акселераторската стратегия по време на особено събитие на 04.11.2021. Регистрацията за събитието е допустима.

Право на присъединяване в програмата имат всички регистрирани компании от ЦИЕ и Южна Европа с екип от минимум двама души, първообраз на функционално решение. По време на селекционния тим, който ще се организира при започване на декември, специалистите от HealthCare Lab ще изберат 9 стартъпа, които ще вземат участие в програмата, започваща през януари 2022 година

По време на 3-месечната стратегия, определените стартъпи ще получат опция да развият своите планове благодарение на интернационалната мрежа на Roche, EIT Health и водещи ментори в региона на опазването на здравето. Програмата ще комбинира семинари, самостоятелно менторство и профилирани коучинг сесии, дружно с мероприятия за определяне на контакти и намиране на сътрудници. Healthcare Lab ще приключи с Демонстрационен ден (Demo Day) на 22 април 2022 година и избор на победили във всяко предизвикателство.

Тази година HealthCare Lab завоюва интернационална поддръжка от всички Европейски интервенции на Рош. За да реализира още по-голям резултат, компанията сплоти напъните си с EIT Health, най-голямата мрежа от здравни иноватори в Европа.

HealthCare Lab е основана от Roche Словакия през 2020 година и към този момент сполучливо поддържа 6 обещаващи стартъпи в цифровото опазване на здравето. Компанията се надява да надгради триумфа на първото издание и да разшири интернационалната общественост от иноватори, откриватели, снабдители на здравни грижи и регулатори, с цел да предложи по-бързо на пазара революционни нововъведения в опазването на здравето.

Партньорите, основали програмата, разпознават общи стратегически провокации в системите на опазването на здравето в ЦИЕ и Южна Европа, които би трябвало да бъдат решени посредством цифрови стартъпи.

Международно партньорство, включващо 16 страни

За да се употребява необятната мрежа от най-хубавите в своя клас здравни иноватори и да подкрепи бързия напредък на стартъпите, програмата HealthCare Lab сплотява напъните си с EIT Health. “Изключително разчувствани сме да работим с Рош по програмата HealthCare Lab, защото имаме една обща цел: ние желаеме да допринесем за по-здравословна Европа, като поддържаме велики мозъци и гении от нововъзникващите райони на Европейски Съюз и реализираме контакти със страните. Окуражаваме основаните на технологии стартъпи на ранна фаза на развиване да аплайват за тази тримесечна стратегия, която е създадена за предприятия в цифровото опазване на здравето. Това е чудесна опция да потвърдите концепциите си и да получите скъпа противоположна връзка от специалисти от този бранш ”, споделя Тамас Бекаси (Tamas Bekasi), EIT Health InnoStars RIS Business Creation Manager.

Второто издание на HealthCare Lab обгръща доста по-голям географски мащаб в границите на обединената световна мрежа на Рош и EIT Health. В момента програмата обгръща 16 страни в ЦИЕ и Южна Европа - България, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Турция, Гърция, Италия, Португалия, Литва, Латвия, Естония. Благодарение на това интернационално съдействие на Рош и EIT Health, над 30 специалисти и ментори ще поддържат стартъпи на европейско ниво.

Повече информация за HealthCare Lab, както и формата за регистрация можете да намерите на адрес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР