Международната организация за защита на правата на човека Амнести Интернешънъл

...
Международната организация за защита на правата на човека Амнести Интернешънъл
Коментари Харесай

“Спортното изпиране” на Саудитска Арабия с хора като Кристиано Роналдо върви с пълна сила, критикуват от Амнести Интернешънъл

Международната организация за отбрана на правата на индивида " Амнести Интернешънъл " упрекна Саудитска Арабия, че употребява неограничените си финансови запаси в опита да построи друго лице пред света. Част от това е привличането на Кристиано Роналдо и уреждането на контрола против Пари Сен Жермен на Лионел Меси.

“Стратегията на страната за " спортно изпиране " се развива с цялостна мощ ”, оповестиха от организацията

Реакцията пристигна ден, откакто в локалната столица Рияд се състоя звездния конфликт сред събирателен отбор от локалните клубове Ал Насър и Ал Хилал с капитан Кристиано Роналдо и френския първенец Пари Сен Жермен с всички свои звезди в състава отпред с Меси.

" Както мултимилионният трансфер на Роналдо в Ал Насър, по този начин и задължението на Меси към саудитските управляващи като дипломат на туризма са част от нападателната стратегия на Рияд за спортно изпиране. Властите търсят способи да употребяват звездите на елитния спорт, с цел да отклоняват вниманието от ужасяващото положение на човешките права в страната ", съобщи Питър Франкентал, шеф по икономическите въпроси на " Амнести " за Англия, представен от “Сега ”.

Според него сега има негласна конкуренция в лъскането на имидж сред Саудитска Арабия и Катар, където през ноември и декември се организира Световното състезание по футбол. Франкентал насочи и лична рецензия към двамата най-известни футболисти в международен мащаб поради пасивните им позиции:

" Широката приложимост на спорта за използване на мека мощ в Саудитска Арабия е добре прочут способ, само че с помощта на обстоятелството, че притежаваният от Катар тим на ПСЖ се появи в Рияд, към този момент публично имаме две суперсили в спортното изпиране, които дуят мускули една против друга. Футболисти като Роналдо и Меси имат голямо въздействие и ние бихме желали да забележим по какъв начин те се опълчват на потреблението на лицата им за лъскане на имидж, в това число като приказват намерено за проблемите с правата на индивида и в Саудитска Арабия, и в Катар. "

Това е вторият случай от началото на годината, в който от " Амнести Интернешънъл " приканват Кристиано Роналдо да употребява славата си, с цел да притегли внимание към проблемите в кралството. Ден откакто той беше показан като състезател на Ал Насър на 3 януари, към португалеца се обърна откривателят на правозащитната Неправителствени организации за Близкия Изток Дейна Ахмед:

" Вместо да предлага безкритична прослава на Саудитска Арабия, Роналдо би трябвало да употребява своята забележителна обществена платформа, с цел да притегли внимание към проблемите с човешките права в страната. (...) Кристиано Роналдо не би трябвало да разрешава неговата популярност и звезден статут да се трансформират в инструмент на спортното изпиране в Саудитска Арабия. Той би трябвало да употребява своето време в Ал Насър да разкрие безбройните проблеми с правата на индивида в страната. "

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР