Международната общност трябва да накаже Александър Вучич, тъй като използва

...
Международната общност трябва да накаже Александър Вучич, тъй като използва
Коментари Харесай

Вьоса Османи: Международната общност трябва да накаже Вучич

„ Международната общественост би трябвало да накаже Александър Вучич, защото употребява косовските сърби като инструмент за напън. “
Това съобщи косовският президент Вьоса Османи.

Тя моли към сърбите в Северно Косово, да не се отзовават на апелите на „ Сръбска листа “ (най-голямата партия на косовските сърби – бел.ред.) да бойкотират преброяването на популацията в Косово, заяви „ Албениън пост “.

" За страдание, за следващ път сръбският президент Вучич е този, който не държи на думата си пред своите съдружници, даже и на срещите с немския канцлер Шолц и френския президент Макрон, само че и на други срещи, на които е подсигурил, че няма да оказва противозаконен напън върху сърбите. " - сподели Османи.

" Искам да прикани интернационалната общественост, нашите съдружници, да се опълчват доста по-активно на този противозаконен напън върху сърбите, живеещи в Косово, а също и да санкционират Вучич, който за следващ път не съблюдава думата, която даде пред тях. " - добави косовският държавен глава.

Въпреки че за първи път в преброяването в Косово ще бъде включено и сръбското малцинство, „ Сръбска листа “ помоли жителите да не вземат участие.

Партията предизвести, че впротивен случайдори няма да взе участие в референдума, който се чака да се организира на 21 април в четирите северни общини за премахване на албанските кметове. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР