Международната медийна компания Viasat World получи три престижни отличия на

...
Международната медийна компания Viasat World получи три престижни отличия на
Коментари Харесай

`Историята на Европа` на Viasat History и Epic Drama с творчески награди

Международната медийна компания Viasat World получи три влиятелни оценки на 20-тото издание на интернационалните награди Eyes & Ear, които отличават изключителни достижения в региона дизайна, промоционалните, цифрови и кросмедийни акции.
 Историята на Европа. Препоръчвам този филм (видео)  Историкът сър Кристофър Кларк: Европа в този момент припомня на годините преди Първата международна война
На гала във вторник в Мюнхен на Viasat World бе присъдена първа премия за „ Най-добър дизайн за печатна реклама или афиш “ за документалната поредност „ Историята на Европа “ на Viasat History.

Трейлърът на „ Историята на Европа “ бе отличен с втора премия в категорията „ Най-добър спот за културно или писмено предаване “. Второ място бе присъдено за промотата на новия ТВ канал на Viasat World, Epic Drama, в категория „ Най-добра 2D/3D анимация “.

В съдействие с продуцентския сътрудник Found Studio, креативният екип на Viasat World подхваща провокативен и кинематографски метод към премиерата на „ Историята на Европа “ на Viasat History – епична поредност за хилядолетията човешка история в Европа, която ще се излъчва от 5 ноември, понеделник, от 20:05.

Тръгвайки от презумпцията, че Европа не е просто континент, а цялост от хрумвания, екипът създава идея, основаваща се на двойки контрастиращи тези, олицетворени от исторически фигури, като ги сплотява по непредвиден метод посредством античното японско изкуство за възобновяване на керамика - kintsugi. Определена от журито на Eyes & Ears Awards като „ впечатляваща, провокираща мисълта и съвременна “, концепцията, на която Found Studio вдъхва живот посредством анимация, е озвучена от Echoic.

Промо видеата на Epic Drama, отличени в категория „ Най-добра 2D/3D анимация “, също са замислени от креативния екип на Viasat World и продуцирани от дизайнерско студио Weareseventeen. Целта на екипа е феновете на новия ТВ канал да видят по какъв начин драмата се трансформира в епос и видеата би трябвало да надвишават чисто образната си роля и да покажат сърцето на марката, за който разказваческото изкуство е основно.

Детайлната 3D анимация води аудиторията на завладяващо пътешестване измежду богата текстура, преплетена с къси фрагменти от многозначителни подиуми, които дават опция феновете сами да построяват връзки и да си показват истории. Изпълнението е преливащо, неприковано към избран времеви интервал, свикващо палитра от трагични настроения с цялата си комбинация, музика и тонрежисура – от мракобесието на войната през напрегнатото очакване на крими историите до копнежа на романсите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР