Международната конфедерация на профсъюзите обяви списък с най-лошите работодатели в

...
Международната конфедерация на профсъюзите обяви списък с най-лошите работодатели в
Коментари Харесай

Световен синдикат търси най лошия корпоративен шеф в света

Международната конфедерация на профсъюзите разгласи лист с най-лошите работодатели в света за 2018 г

Международната конфедерация на профсъюзите (ITUC) търси най-лошия корпоративен необут. Световният синдикатът разгласи идния лист за 2018 година за " Най-лошия шеф в света " по време на откриването на четвъртия международен конгрес на ITUC в Копенхаген, оповестиха от КНСБ. " Докато има доста основни изпълнителни шефове с неприятни резултати, 10 мъже, чиито компании имат световен отпечатък, са определени за анкетата през 2018 година заради злоупотребите с правата на служащите и техните действия, които подкопават ползите на трудещите се ", сподели Шаран Бъроу, Генерален секретар на ITUC.
Гласуването за най-лошия началник в света бе извършено за първи път през 2014 година по време на международния конгрес на ITUC в Берлин и бе извоювано от Джеф Безос от Amazon. Тази година описът включва следните имена: Джеф Безос от Amazon, Винсънт Болор, Председател и Главен изпълнителен шеф на Bolloré, Иван Гласенберг, Главен изпълнителен Директор на Glencore, Дара Косровшахи, изпълнителен Директор Uber, Лий Кун ХЕ, Председател на Samsung Group, Дъг Мкмилън, Изпълнителен Директор и Президент на Walmart Inc., Майкъл Оари, Изпълнителен шеф на Райънер, Уил Шу, Will Shu, Съосновател и основен изпълнителен шеф Deliveroo, Арне Соронсън, Президент и изпълнителен шеф на Marriott International и Харви Уеинстийн, Бивш изпълнителен шеф на Weinstein Company и създател на Miramax.
Списъкът с всички мъже включва шест американци, южнокорейски, австралийски и южноафрикански жители и френски и ирландски жители. Най-богатият изпълнителен шеф е Джеф Безос, чиято чиста стойност е 156 милиарда $. Четири от шефовете - Джеф Безос от Amazon, Иван Гласенбърг от Glencore, Лий Кун-хе и Samsung Doug McMillon от Walmart - бяха в листата за 2014 година
" Преди четири години банкерите представляваха едни от най-лошите работодатели, които злоупотребяват с корпоративната власт; в този момент това са платформите, в които работят хора, като Amazon, Uber и Deliveroo, които преобладават в най-лошия лист с босове. Въпреки че дигитализацията набира от ден на ден скорост, изборът за контролиране за отбрана на правата на служащите и публичния интерес е в ръцете на демократично определени държавни управления. Работниците и техните съюзи няма да одобряват " юберизацията " на работа, когато работодателите не поемат отговорност за чиновниците си и не заплащат налог или не способстват за обществена отбрана ", сподели Шаран Бъроу.
" Краткият лист на срама съставлява едни от най-лошите злоупотреби с корпоративната власт - тактики против съюза, възнаграждение под минималната работна заплата, отбягване на налози, корупция, употреба на служащи, нарушавания на правата на индивида и заличаване на околната среда. Ще се борим като международно съюзно придвижване, с цел да променим разпоредбите, с цел да защитим правата на служащите и да сложим завършек на корпоративната лакомия ", сподели Бъроу.
Всеки, който желае може да гласоподава за най-лошия шеф на годината до 18:00 ч. Централноевропейско време, 6 декември 2018 година https://congress2018.ituc-csi.org/worst-boss

Победителят ще бъде разгласен по време на Световния конгрес на ITUC в Копенхаген.

Четвъртият международен конгрес на ITUC се организира от 2 до 7 декември в Копенхаген. Повече от 1200 профсъюзи от 250 национални синдикални центъра и 132 страни ще обсъдят синдикалните цели за идващите четири години. КНСБ е показано от президента на Конфедерацията Пламен Димитров, ръководителя на СБУ Янка Такева и ръководителя на СТСБ Екатерина Йорданова.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР