Международната компания Savills публикува World Second Home Locations Index -

...
Международната компания Savills публикува World Second Home Locations Index -
Коментари Харесай

Кои са най-добрите градове да си купим ваканционно жилище

Международната компания Savills разгласява World Second Home Locations Index - рейтинг на най-хубавите места в света за закупуване на курортни жилища.

За това изследване са оценени 60 локации по света въз основа на четири сериозни критерия: висок клас търговски и ресторантьорски оферти, четири- и петзвездни хотели на всеки пазар, резултати за качество на живот за всяко местонахождение, първокласни цени на жилищни парцели, и местонахождение по отношение на интернационалните летища.

ТОП 10 на най-хубавите места в света за закупуване на ваканционни жилища:
 
     Лазурен бряг, Франция
     Монако
     Аспен, Съединени американски щати
     Тоскана, Италия
     Майорка, Испания
     Сейнт Мориц, Швейцария
     Котсуолдс, Англия
     Коста Брава, Испания
     Палм Бийч, Съединени американски щати
     Коста Смералда, Италия

Френската Ривиера — или Кот д'Азур — се класира като най-хубавото място за втори дом в света, изпреварвайки постоянните места за бягство за заможните като Монако и фамозния ски град Аспен в Колорадо, демонстрира показателят.

Какво се случва с наемите на първокласни жилища

Френската Ривиера - на средиземноморското крайбрежие в югоизточния ъгъл на Франция и дом на Ница, Кан, Сен Тропе и Антиб, с цел да назовем единствено няколко - беше „ явен водач “ във всеки от индикаторите, се споделя в отчета, „ с някои от най-прочутите хотели, магазини и заведения за хранене в света. ”

Цените на първокласните жилищни парцели в района са приблизително 23 000 евро (25 376 щатски долара) на квадратен метър или 2300 евро на квадратен фут, съгласно Savills.
 istock istock
„ Лазурен бряг има трайна международна прелест, с помощта на своята естествена среда, превоз, гостолюбие и свободно време, както и климата си. Има мощно търсене от локални купувачи, както и от тези от Северна Европа и Близкия изток “, сподели Алекс Балкин, изпълнителен шеф на Savills French Riviera. „ Също по този начин видяхме доста нарастване на купувачите от Съединените щати тази година, с нови сезонни полети от Ню Йорк, Нюарк и Атланта. “

Европа беше дом на доста от най-хубавите дестинации за втори дом в международен мащаб, представляващи 14 от 20-те най-хубави места.

Монако, дом на най-високите цени на жилищните парцели в света, приблизително 52 000 евро на квадратен метър или почти 5 200 евро на квадратен фут, се класира на второ място.

На трето място е Аспен, най-високо класираната дестинация в Съединени американски щати в показателя. Тоскана, Италия, и Майорка, Испания – и двете известни със своите улеснения за отдих и метод на живот, както и с първокласни парцели и гостолюбие – допълват челната петица.

„ Ръст от 7% за година, обвързван с пандемията, е елементарно видим при първокласни жилищни местоположения за втори дом “, сподели Келси Селърс, помощник в Savills World Research. „ Цените обаче варират доста в международен мащаб; от Монако с най-скъпите жилища в света до залива Плетенберг в Южна Африка, където цените са приблизително малко над 1000 евро на квадратен метър. “
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР