Международната икономическа среща на върха Русия - ислямски свят: KazanSummit

...
Международната икономическа среща на върха Русия - ислямски свят: KazanSummit
Коментари Харесай

Мишустин: Срещата на върха в Казан ще послужи за укрепване на бизнес отношенията на Русия с ислямския свят

Международната икономическа среща на върха " Русия - ислямски свят: KazanSummit 2022 ", която беше открита в четвъртък в Казан, ще послужи за подсилване на бизнес връзките на Русия с ислямския свят. Това се споделя в приветственото слово на министър-председателя на Руската федерация Михаил Мишустин към участниците в срещата, оповестява ТАСС.

„ Русия и ислямските страни са обвързани от мощни връзки на другарство и надълбоко почитание. Ние интензивно развиваме съдействие в комерсиалната, икономическата, научната, техническата и филантропичната сфера, изпълняваме огромни взаимни планове. Сигурен съм, че XIII интернационална икономическа среща на върха ще послужи за подсилване на бизнес връзките на Русия с ислямския свят, подсилване на взаимното съгласие и доверие сред нашите страни и нации “, се споделя в приветствието на Мишустин, което беше прочетено на пленарната сесия на срещата на върха от министъра на икономическото развиване на Руската федерация Максим Решетников.

Според Мишустин срещата на върха дава опция да се даде спомагателен подтик на съдействието сред Русия и ислямските страни, да се разшири обменът на опит, да се открият нови бизнес контакти и да се сключат съглашения, да се проведат презентации на капиталови планове.

" Особено внимание ще бъде отделено на знаменателната дата - 1100-годишнината от приемането на исляма от Волжка България. Това е най-важното историческо събитие за Русия, Татарстан и целия ислямски свят ", сподели министър-председателят на Руската федерация в поздравителен адрес.

От 19 май до 21 май 2022 година в Казан се организира XIII интернационална икономическа среща на върха „ Русия – ислямският свят: KazanSummit 2022”, в която вземат участие представители на 63 страни и 52 района на Руската федерация. Основните тематики на срещата на върха тази година бяха ислямските финанси и партньорското банкиране, младежката дипломация, развиването на износа, предприемачеството и вложенията. KazanSummit се организира за първи път през 2009 година с 250 участници, а през 2021 година събитието бе посетено от над 5000 участници.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР