Международната федерация по ски (ФИС) насрочи нова дата за комбинацията

...
Международната федерация по ски (ФИС) насрочи нова дата за комбинацията
Коментари Харесай

Отменената комбинация в Сен Мориц беше насрочена за Ленцерхайде в края на януари

Международната федерация по ски (ФИС) насрочи нова дата за комбинацията в алпийските ски, която беше анулирана на два пъти в Сен Мориц при започване на месеца. Стартът, който трябваше да се организира първо на 8 декември, а след това и на 10, не се състоя поради неприятна видимост в швейцарския курорт.

Комбинацията е преместена за 26 януари в различен швейцарски курорт - Ленцерхайде. От ФИС оповестиха, че 10 ч. локално време ще се организира супер-Г, а от 13 ч. слалом. Алпийската композиция ще бъде първия старт от уикенда в Ленцерхайде, откакто по стратегия за 27 и 28 януари са планувани великански слалом и слалом.

Междувременно стана ясно, че Линдзи Вон ще се завърне на пистата в средата на януари. Победителката в 78 старта от Световната купа няколко пъти имаше проблеми от началото на сезона, само че все пак съумя да завоюва супергигантския слалом във Вал д`Изер. Заради контузии Вон уточни стартовете си и избра да кара единствено в скоростните дисциплини, готвейки се за олимпийските игри.

" Пьончан е моята цел през сезона, по тази причина желая да съм в оптимално добра форма за олимпийските игри ", сподели златната медалистка от Ванкувър 2010.

Следващият старт за Вон ще бъде в австрийския курорт Бад Клайнкирхайм, когато на 13 и 14 януари са спускането и супер-Г.

След 12 надпревари от Световната купа в генералното класиране води носителката на Големия бистър глобус за предходната година Микаела Шифрин със 721 точки. Тя има близо 300 точки задатък пред Виктория Ребенсбург (430), а трета е Тина Вайратер (374). До края на 2017 година дамите имат стартове в Лиенц на 28 и 29 декември, когато са слаломът и гигантският слалом.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР