Международната федерация по плуване (World Aquatics) реши да върне руските

...
Международната федерация по плуване (World Aquatics) реши да върне руските
Коментари Харесай

Плувците на Русия и Беларус ще се състезават с неутрален статут

Международната федерация по плуване (World Aquatics) реши да върне съветските и беларуски спортисти в своя календар, заяви централата с публично известие. Те още веднъж могат да вземат участие в надпревари, само че единствено с безпристрастен статут, по този начин както го вършат тенисистите, да вземем за пример.

Според изследване, извършено от World Aquatics, 67 % от интервюираните поддържат връщането на спортистите от Русия и Беларус в интернационалните съревнования, стига да са изпълнени избрани критерии, в това число да не подкрепят военната експанзия в Украйна.

Те ще започват без флагове, химни и имената на страните си. Има обаче още условия.

" Индивидуалните неутрални спортисти ще имат право да се състезават единствено в шампионати, където времето или резултатът се дефинират от представянето на един състезател. Максимум един състезател от Русия и един от Беларус на дисциплинираност ще бъдат позволени до надпреварите по водни спортове ", се споделя в изказването на Международната федерация.

Президентът на организацията Хюсейн ал Мусалам направи изявлание от свое име:

" Организацията признава отдадеността, гения на спортистите, без значение от тяхната народност. Въпреки провокациите, пред които сме изправени на интернационалната сцена, ние приемаме нашата отговорност да създадем конкурентна, обективна и приобщаваща среда за всеки участник. Бих желал да благодаря на всички, взели участие в създаването на този непоколебим и обективен метод, за който се договорихме. "

Така федерацията по плувни спортове става следващата, която, въпреки и под условия, връща състезателите на Русия и Беларус на картата. Наскоро това направи Международната федерация по гимнастика - от 1 януари 2024 година, а още по-рано те получиха зелена светлина в аматьорския бокс и други бойни спортове.

Смята се, че по този метод се приготвя почвата за допускането им на Олимпийските игри в Париж - още веднъж като неутрални. През есента Международният олимпийски комитет би трябвало да се произнесе дефинитивно, откакто към този момент позволи такава опция. Тя се приема нееднозначно в спортните среди, огромни народи упорстват руснаци и беларуси да имат цялостна възбрана до момента в който трае войната.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР