Международната федерация по гребане е решила да позволи на спортисти

...
Международната федерация по гребане е решила да позволи на спортисти
Коментари Харесай

В гребането ще допускат руснаци и беларуси

Международната федерация по гребане е решила да разреши на спортисти от Русия и Беларус да вземат участие в eвропейската олимпийска квалификационна регата, заяви президентът на Руската федерация по гребане Алексей Свирин пред организация ТАСС.

" Получихме отговор от интернационалната централа след няколко месеца безмълвие. През декември ни споделиха, че 2023 година завършва и може да има други условия за допускане на съветски и беларуски спортисти в олимпийския сезон.

И преди седмица получихме информация, че мъже и дами единично и двойки без кърмчия могат да се състезават в европейската квалификационна регата. Доколкото разбирам, системата за допускане ще остане същата като предходната година ", разяснява Свирин.

През 2023-а трима съветски спортисти се състезаваха като неутрални на Световното състезание по гребане в Сърбия през септември, което послужи като квалификационен шампионат за Олимпийските игри. Никой от руснаците не съумя да се класира за Игрите в Париж.

" Вероятността нашите спортисти да вземат участие в олимпийската квалификационна регата се усилва, само че към момента нямаме цялостно схващане по този въпрос. Опитваме се да водим разговор с интернационалната федерация, предложихме да проведем видеоконференция, само че към момента не сме получили отговор ", добави Свирин.

Европейските олимпийски квалификации ще се проведат от 25 до 28 април в Сегед (Унгария). Последният стадий от разпределението на квотите за Олимпиадата ще се състои в Люцерн, Швейцария, където от 19 до 21 май ще се организира финалната квалификационна регата.
 Кърлингът остави възбраната за руснаци и беларуси
Кърлингът остави възбраната за руснаци и беларуси

Удължиха глобите за спортистите от страните-агресор
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР